Ana SayfaÇalışma YaşamıTürk-İş, Hak-İş ve TİSK: Kısa Çalışma Ödeneği 2020 sonuna kadar uzatılsın

Türk-İş, Hak-İş ve TİSK: Kısa Çalışma Ödeneği 2020 sonuna kadar uzatılsın

HABER MERKEZİ – Türk-İş, Hak-İş ve TİSK yaptıkları ortak açıklamayla Kısa Çalışma Ödeneği’nin 2020 sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Türk-İş ve Hak-İş ile işveren sendikası TİSK, salgın nedeniyle verilen Kısa Çalışma Ödeneği’nin 2020 sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Yapılan ortak açıklamada, “ilk pakette 3 ay süre ile uygulanmasına karar verilen Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasına bazı sektörlerde mağduriyetin olmaması amacıyla salgının olumsuz etkilerinin süreceği öngörülen yeni normalleşmeye geçiş programıyla uyumlu hale getirilerek 2020 yıl sonuna kadar imkân verilmesi” istendi.

Ayrıca ödeneğin verilmesine dair kapsamın genişletilmesi de talep edildi. “Kanunda yer alan sigortalılık ve prim ödeme şartı aranmaksızın sadece çalışma olgusunun esas alındığı bir uygulama yapılarak, tüm çalışanların kısa çalışma ödeneğinden faydalanmasının sağlanması” talebi dillendirildi.

Açıklamada, işveren tarafından Kısa Çalışma Ödeneği kapsamındaki çalışana yapılan ücret farkı ödemelerine gelir vergisi muafiyeti sağlanması da istendi.




Önceki Haber
ÖSYM, sınav başvuru tarihlerini güncelledi
Sonraki Haber
Çiftçiler Günü'nde çağrı: Tarımda dışa bağımlılık sona erdirilmeli