Ana SayfaGüncelTutuklu gazetecilerin iddianamesi kabul edildi

Tutuklu gazetecilerin iddianamesi kabul edildi

HABER MERKEZİ – “MİT kanuna muhalefet” iddiasıyla tutuklanan altı gazeteci hakkında 17 yıla kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları ve bu habere gazeteleri ve haber sitelerinde yer verdikleri gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler Mehmet Ferhat Çelik, Aydın Keser, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılın ile Murat Ağırel  hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

50 sayfalık iddianamede altı tutuklu, biri serbest, biri de yurt dışında olan sanık yer alıyor.

Ne olmuştu?

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları, bu haberlere gazeteleri ve haber sitelerinde yer verdikleri gerekçesiyle altı gazeteci tutuklu yargılanıyor.

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılın ile Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel “MİT Kanununa muhalefet” iddiasıyla tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda yedisi gazeteci sekiz şüpheli hakkında iddianame de hazırlanmıştı.

Tutuklu altı gazeteciden Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çelik ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Keser’in avukatları, hazırlanan iddianameye ilişkin İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunup, hazırlanan iddianamenin savcılığa iadesini talep etmişti.

Previous post
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İGDAŞ’tan faturaların iptalini istedi
Next post
KESK, 'kayyum modeline' benzetti: Bu kez meslek odaları hedefte