Ana SayfaBilim ve TeknolojiTwitter’dan ‘Covid-19 uyarı’ etiketi

Twitter’dan ‘Covid-19 uyarı’ etiketi

HABER MERKEZİ – Twitter, ‘Corona virüsü’ etiketi ile tartışmalı paylaşımlara uyarı mesajı ekleyecek.

Sosyal medya platformu Twitter, Corona virüsü ile ilgili tartışmalı ya da yanlış bilgiler içeren paylaşımları etiketleyerek kullanıcılarını uyaracağını açıkladı.

Bu kapsamda bazı ‘tweet’ler dolaşımdan kaldırılmasa da tartışmalı bilgi içerdikleri yönünde etiketlenerek dolaşımda kalacaklar.

Etiketlenmiş paylaşımlara Covid-19 ile ilgili bilgiler de eklenecek. Bazı paylaşımlar ise tamamen bir uyarı etiketi ile kaplanacak.

Bu etiketlerde “Bu tweet’le paylaşılan içeriğin bir kısmı ya da tamamı Covid-19 ile ilgili kamu sağlığı uzmanlarının tavsiyeleri ile çelişiyor” ifadesi yer alacak.

Yeni etiketlerin yaklaşık 40 dilde hazırlanacağı, söz konusu uyarıların bugünden itibaren görülmeye başlanacağı bildirildi. Uyarı sistemi yürürlüğe girince eski paylaşımları da kapsayacak.

Euronews’te yer alan habere göre şirketin Kamu Politikası Stratejisti Nick Pickles, Twitter’ın kulanıcılarına paylaşılan bilginin yanlış olup olmadığını söylemeyeceğini belirtti.

Pickles, Twitter’ın verileri teyit etme görevini de üstlenmediğini sözlerine ekledi.

Ayrıca Pickles, Twitter’ın kullanıcılarını bu uyarıcı etiketlerle Covid-19 ile ilgili bilgi veren ülkelerin hazırladığı sağlık sitelerine ya da haberlere yönlendireceğini kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Salgında 20 projeye 'ÇED olumlu' kararı
Sonraki Haber
DİSK-AR: Geniş tanımlı işsizlik 15-16 milyona ulaşabilir