Ana SayfaGüncelUçak ve trenler için biletler satışta

Uçak ve trenler için biletler satışta

HABER MERKEZİ – 28 Mayıs’ta başlayacağı duyurulan YHT’ler için biletler satışa çıkarıldı. Biletleri daha önce satışa sunulan hava yolu sektöründe de seferlerin 4 Haziran itibariyle başlaması planlanıyor. Peki, ‘normalleşme’ döneminde başlayacak seferlerde sınırlamalar neler, biletler nasıl alınacak, seferler nasıl yapılacak?

Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında seferleri durdurulan demir yolu ve hava yolu ulaşımında, Ramazan Bayramı sonrasında “normalleşme” çalışmalarına yavaş yavaş başlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin 28 Mayıs’ta başlayacağını duyurmuştu.

AA’nın haberine göre, demir yollarında 28 Mayıs’ta başlayacak konvansiyonel ve YHT seferleri için biletler de bugün satışa çıkarıldı.

YHT’ler Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacak.

Tren biletleri öncelikle temassız olarak mobil uygulama/internet sitesinden ya da gişelerden satın alınabilecek. Çağrı merkezi ve acentelerden bilet satışı yapılmayacak.

Hem hava hem de demir yolunda bilet satış işlemleri yolcuların Covid-19 ile ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) koduyla gerçekleştirilecek. Giriş çıkış yasağı olan iller için ise ‘seyahat izin belgesi’ alınması da gerekiyor.

Sağlık otoritelerinin seyahat engeli koyduğu veya HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak.

YHT seferleri, sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatılacak.

Demir yollarında ilk olarak tren içinde sosyal mesafeye uygun tedbirler alınacak, yolcu tren bilet satışlarında da sosyal mesafeye uygun yüzde 50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende bilet satışı yapılacak.

‘Hava’da durum ne?

Öte yandan biletleri daha önce satışa sunulan hava yolu sektöründe de seferlerin 4 Haziran itibariyle başlaması planlanıyor.

İlk etapta iç hat daha sonra dış hatlarda uçak seferlerinin başlaması bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Salgında işsiz kalan mülteciler gıdaya, eğitime ve sağlığa ulaşamadı
Sonraki Haber
Yargıtay'dan tarihi karar: Boşanan kadın çocuğuna kendi soyadını verebilir