Ana SayfaKültür-SanatUçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgını nedeniyle online olarak yapılan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı. Festivalde bu yıl Onur Ödülü’ne Şahika Tekand ve Nebahat Çehre, Genç Cadı Ödülü’ne Cemre Ebuzziya, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ne ise Handan İpekçi, Sevil Demirci ve Işıl Özgentürk layık görüldü.

Uçan Süpürge Vakfı tarafından düzenlenen 23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı.

Bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilen festivalin Onursal Başkanı olan Türkan Şoray’ın katıldığı, oyuncu Yetkin Dikinciler ve Ece Dizdar’ın sunuculuğunu yaptığı festivalin açılış töreninde Nükhet Duru ve Feryal Öney şarkılarıyla açılışa eşlik etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Şoray, festivalin salgından dolayı uzaktan yapılıyor olmasının aynı zamanda harika olanaklar sunduğunu kaydetti.

Şoray, “Çünkü perde sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de hatta tüm dünyada açılacak. Çoğu son bir yılda çekilmiş film seçkisi ve yan etkinlikler bekliyor sinemaseverleri. Bir kez daha kadınlar bizi dünya barışı ile buluşturuyor” dedi.

Onur Ödülü

Festivalde bu yıl Onur Ödülü’ne Şahika Tekand ve Nebahat Çehre layık görüldü.

Genç Cadı Ödülü’nün sahibi oyuncu Cemre Ebuzziya oldu.

Aldığı ödüle ilişkin konuşan Ebuzziya, “Kadınların sinemasını kutlayan, kadınların hikayelerine ve seslerine sahip çıkan güçlü uçan kadınlardan çok güzel bir ödül aldım. Gönülden teşekkür ederim” dedi.

Bilge Olgaç Başarı Ödülleri

Festivalin Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise yönetmen, senarist, yapımcı Handan İpekçi, film yapımcısı Sevil Demirci ve senarist Işıl Özgentürk layık görüldü.

Ödüle değer görülen İpekçi, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Benim için çok değerli bir ödül. Bilge Olgaç’ın açtığı yoldan ilerliyoruz. Bizler erkek sinemacı arkadaşlarımızla eşit olmayan koşullarda dört kat çalışarak ancak kendimizi var edebiliyoruz. Ama biz Olgaç kadar zorluk çekmedik, o bizim yolumuzu açtı. Sağlıklı, huzurlu barış dolu nice festivaller dilerim” dedi.

Demirci de Bilge Olgaç ödülünü almanın onur verici olduğunu belirterek, “Beni değer gören tüm uçan süpürge kadınlarına teşekkür ediyorum. Özgürce filmler yapacağımız günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Törene gönderdiği video ile katılan Özgentürk ise aldığı ödülü, “Daha adil bir dünya için mücadele eden tüm kız kardeşlerime adamak istiyorum” dedi.

Festivalin açılış programı Nükhet Duru’nun seslendirdiği şarkılarla son buldu.

31 ülkeden 76 film

14 Mayıs’a kadar devam edecek festivalde, bin 301 film arasından seçilen 31 ülkeden 76 film gösterilecek.

Filmler, vakfın resmi internet sitesi ucansupurge.org.tr’den ve Uçan Süpürge Vakfı’nın YouTube kanalı ile Facebook ve Twitter hesaplarından aynı anda yayınlanacak.




Önceki Haber
Çayan Demirel'in 'Dersim 38' belgeseli erişime açıldı
Sonraki Haber
Tutuklu avukatlar ölüm orucunda: Kas zayıflamaları başladı