Ana SayfaGüncelVan’da belediye aracına silahlı saldırı: İki kişi hayatını kaybetti

Van’da belediye aracına silahlı saldırı: İki kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Van’da belediye aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Van’ın Özalp ilçesi Mehmetalan Mahallesi yakınlarında belediyeye ait araca silahlı saldırı düzenlendi.

Vefa Destek Grubu’ndan çalışanların bulunduğu araçta, Özalp Belediyesi çalışanı Yıldırım Demir ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaşamını yitirdi. Belediye çalışanı Taner Temizer ise yaralandı.

Silahlı saldırıya uğrayan aracın, karantinaya alınan Eğribelen Mahallesi’ne yardım götürmekten döndüğü ve Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarını taşıdığı belirtildi.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yardım götüren Özalp Belediyesi ekibi köye yardım dağıtıp ilçe merkezine dönerken, Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinden bulunan kişi veya kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramıştır” denildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise saldırıyı PKK’nin düzenlediği yönünde bir mesaj paylaştı. Çelik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor” dedi.

Saldırı sonrası bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.

HDP’den açıklama

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzası ile yapılan açıklamada, “Van’ın Özalp ilçesinde, Vefa Destek Grubu’ndan 2 kişinin hayatını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” denildi.

“Öncelikle hayatını yitirmiş olanlara rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı yurttaşa da acil şifa diliyoruz. Toplumsal dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz korona virüs salgını döneminde yaşanan bu saldırı asla kabul edilemez.
“HDP olarak bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki kararlı duruşumuzu sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”
Previous post
Ülkücüyü 'savunan' silahlı gruptan videolu tehdit
Next post
Covid-19 nedeniyle ertelenen Cannes Film Festivali'nin Resmi Seçkisi Haziran'da açıklanacak