Ana SayfaGüncelVan’da şüpheli asker ölümü

Van’da şüpheli asker ölümü

HABER MERKEZİ – Van’da askerlik yapan Ahmet Türeli’nin nöbet tutarken intihar ettiği ileri sürüldü. Türeli’nin ağabeyi, kardeşinin terhisine kısa süre kaldığını belirterek, “Kesinlikle bunun intihar olmadığını düşünüyoruz ve bununla ilgili gereken soruşturmayı açacağız. Davanın takipçisi olacağız” dedi.

Van’da askerlik yapan 21 yaşındaki Ahmet Türeli, bir hafta önce nöbette olduğu sırada ağır yaralı halde bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre göğsünün sol üst tarafında 3 adet G-3 (Piyade tüfeği) kurşunuyla yaralandığı belirtilen Türeli, Van Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

2 gün sonra Van’dan Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (GATA) sevk edilen Türeli, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

İntihar ettiği iddia edilen Türeli’nin cenazesi memleketi Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Bahçe köyüne getirilerek, defnedildi.

Türeli’nin ağabeyi Fecri Tüneli, kardeşinin intihar etmediğini, öldürdüğünü ileri sürdü.

İntihar iddialarına inanmadıklarını dile getiren Türeli, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

“Kardeşim sol göğüs üstünden, kalbe bir santim kala G-3 ile 3 mermiyle vuruldu. Bize intihar ettiği söylendi, fakat ben buna inanmıyorum. Kardeşim terhisine az kalmıştı. Bu ayın 31’de gelecekti. Biletini bile kesmiştik. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Neden intihar etsin ki? Bu olay bir hafta önce yaşandı. Dün sabah yaşamını yitirdi. Bugün defnettik. Kesinlikle bunun intihar olmadığını düşünüyoruz ve bununla ilgili gereken soruşturmayı açacağız. Davanın takipçisi olacağız.”



Önceki Haber
Muş'ta baraj inşaatında suya düşen işçi kayboldu
Sonraki Haber
ÖHD'den tahrip edilen mezarlık raporu: Aileler mezar taşlarını kırmaları için tehdit edildi