Ana SayfaGüncelVan’daki saldırı sonrası en az 38 gözaltı

Van’daki saldırı sonrası en az 38 gözaltı

HABER MERKEZİ – Van Valiliği, Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıyla ilgili 38 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında HDP Özalp ilçe eşbaşkanının da olduğu bildirildi.

Van’ın Özalp ilçesi Mehmetalan Mahallesi yakınlarında belediyeye ait araca dün silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonucu iki kişi hayatını kaybetmişti.

Aracın Covid-19 salgınına karşı tedbirler kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesine bağlı Eğribelen Mahallesi’ne yardım götürdüğü belirtilmişti.

Saldırının ardından çok sayıda kişinin gözaltına alındığı valilikçe duyuruldu.

Van Valiliği’nin açıklamasında şöyle dendi: “Vefa Sosyal destek ekibine uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya ilişkin, ilçe merkezi ve çevre mahallelerde birçok adrese baskın düzenleyen güvenlik güçleri, olayla ilgisi olduğu değerlendiren 38 kişiyi gözaltına aldı.”

Mezopotamya Ajansı ise aralarında HDP İlçe Eşbaşkanı Burhan Atmaca ile parti yöneticilerinin de bulunduğu 43 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Erdoğan’dan ilk açıklama

Öte yandan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının ardından ilk açıklamasını Twitter üzerinden yaptı.

“Dün Van’ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik hain saldırı, terör örgütünün perdeler arkasına saklanmaya çalışılan menfur yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir” diyen Erdoğan, “Birliğimize, beraberliğimize ve canımıza kasteden teröristlere ve onların destekçilerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, “Bugüne kadar olduğu gibi bu hain saldırının da bedeli bu alçaklara ödetilecektir” diye ekledi.

Saldırıdan sorumlu tutulan PKK’den ise yaşananlara ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Film Festivali programından 15 film çevrimiçi gösterimde
Sonraki Haber
Antep’teki fabrikalarda 118 işçi Covid-19'a yakalandı