Ana SayfaCezaevleri“Virüse yakalanan tutukluya sadece grip ilacı verildi” iddiası

“Virüse yakalanan tutukluya sadece grip ilacı verildi” iddiası

HABER MERKEZİ – Silivri 7 No’lu L Tipi Cezaevi’nde Corona virüsü testi pozitif çıkan tutuklu Yasin Solmaz’ın babası Ekrem Solmaz, oğluna grip ilacı verildiğini ve koğuşa gönderildiğini öne sürdü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Mayıs’ta yaptığı yazılı açıklamada Silivri 7 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 44 tutuklu ve hükümlünün Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Açıklamada, herhangi bir semptom göstermeyen 40 tutuklu ve hükümlünün tedavi ve takibinin, cezaevi kurumunda belirlenen izolasyon alanında doktor gözetiminde yapıldığı belirtilmişti.

Virüse yakalananlardan biri olan ve karantinaya alınan Yasin Solmaz’ın babası Ekrem Solmaz, halen karantina altında tutulan oğlundan kaynaklı kaygılarının her geçen gün arttığını dile getirdi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan baba Solmaz, oğluna grip ilacı verilerek koğuşa gönderildiğini öne sürdü.

Oğluna ilişkin başka da bir bilgi alamadığını belirten baba Solmaz, tutukluların kaldığı koğuşların normal kapasitenin çok fazla üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Çocuğunun durumu için CHP, İYİ Parti, Adalet Bakanlığı ve Meclis’te bulunan 284 milletvekiline mail gönderdiğini aktaran baba Solmaz, şunları söyledi:

“Hiçbirinden bir cevap alamadım. e-Nabız’dan çocuğumun testin pozitif olduğunu görüyordum. Grip ilacı verilmiş. Maillerle siyasi parti, kurum, kuruluşlara başvuru yaptıktan sonra e-Nabız’a giriş yapamadım.

“AKP Tokat milletvekilini arayarak sorunları anlattım. Bana, ‘yalan, böyle bir şey mi olur’ dedi. Madem yalandır araştırsınlar, ben de özür dilemeye hazırım. Aile olarak tutuklu evladımın tahliyesini talep ediyoruz. Bu insanlar heba olmasın, vicdanlara sesleniyorum. Lütfen empati yapsınlar.”

Ajansın konuya ilişkin aradığı Silivri 7 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi yetkilileri ise bilgi veremeyeceklerini belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aranması gerektiğini ifade etti.


Silivri Cezaevi’nde 44 mahpusta Corona virüsü tespit edildi

Previous post
Görevden alınan belediye eşbaşkanları 'ev hapsi' şartıyla serbest
Next post
Kalekollar için ağaçlar kesiliyor