Ana SayfaÇalışma YaşamıVirüsün bulaştığı depo işçisi tedavisi sürerken işten çıkarıldı

Virüsün bulaştığı depo işçisi tedavisi sürerken işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Corona virüsünün bulaştığı depo işçisi Mahir Albayrak, tedavisi devam ederken tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldığını öğrendi.

Barsan Lojistik’in Tuzla Orhanlı’daki deposunda çalışan ve Corona virüsünün bulaştığı işçilerden Mahir Albayrak, tedavisi sürerken tazminatsız işten çıkarıldı.

İşverenin işten çıkarma gerekçesinde Albayrak’ın “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymadığını” iddiasına yer verildi.

Albayrak, depodaki ‘Corona’ vakalarını gündeme getiren isimdi. Diğer arkadaşları kendisiyle aynı akıbeti paylaşmasın diye uyarıcı olma vazifesini üstlenmişti.

Virüsün ilk bulaştığı kişi olan Albayrak’ın ardından hastaneye giden diğer işçilerin de testleri pozitif çıkmıştı.

Konuya dair DGD-Sen bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Üyemiz Mahir Albayrak evinde Corona tedavisi olurken 9 gün önce tazminatsız işten çıkarıldığını bugün öğrendi” denildi.

Şirketin salgını ‘fırsata’ çevirdiğini ifade eden DGD-Sen, “Hem Kısa Çalışma Ödeneği alıyor hem işçilere bu ödeneği vermiyor hem de işçilerin yıllık izinlerini bu süreçte kullandırtmış oluyor. Buna karşı çıkanları da ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamaktan işten atıyor” dedi.

Sendika, “İşçilerin canı sizin kârlarınızdan değerlidir. Mahir’in söyledikleri bizim de gördüklerimizdir. Onlarca işçi dip dibe, maskesiz çalışmaya devam ediyor. Önlem almak yerine işçilere baskı yapmaya devam ediyorsunuz” diyerek şirkete seslendi: “Üyelerimize baskı yapmayı bırakın, devletten aldığınız Kısa Çalışma Ödenekleri işçilerin hakkıdır. Orhanlı’da verip Pelitli depoda vermemek devleti ve işçiyi dolandırmaktır.”

Sendika başkanı Murat Bostancı ise Albayrak’ı ‘ahlak kurallarına uymamakla’ suçlayan şirkete, “Ahlâksız olan sizin sömürü düzeninizdir” sözleriyle tepki gösterdi.

Previous post
Çin'den Hong Kong için yeni “güvenlik yasası” girişimi
Next post
HDP: Kaldırıma gömülen iktidarın vicdanı, insanlığıdır