Ana SayfaEğitimYKS’nin ertelenmesini istediler: “Öğrenciye pandemi yok mu?”

YKS’nin ertelenmesini istediler: “Öğrenciye pandemi yok mu?”

HABER MERKEZİ – YKS’nin 25-26 Temmuz tarihlerinden 27-28 Haziran’a çekilmesini Üsküdar’da protesto eden Gençlik Komiteleri, “Her gün 50’den fazla insanın öldüğü açıklanırken 2.5 milyon öğrenci 40 gün sonra sınava girmeye zorlanıyor” dedi. YKS’nin öne çekilmesi kararının iptali ve sınavın ertelenmesi istendi.

Üniversite öğrencileri Temmuz ayında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) bir ay öne çekilerek 27-28 Haziran’da yapılacak olmasına bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Gençlik Komiteleri, salgın nedeniyle YKS tarihinin önlem amacıyla önce ertelendiğini sonra da ‘apar topar’ geri çekildiğini belirtirken, “Her gün 50’den fazla insanın öldüğü açıklanırken 2.5 milyon öğrenci 40 gün sonra sınava girmeye zorlanıyor” dedi.

ÖSYM’nin İstanbul Üsküdar’daki binası önünde yapılan açıklamada sorumlulara, “YKS’yi ertelemezseniz virüsün yayılması durumunda sorumlu bir kez daha siz olacaksınız. Herhangi bir öğrencinin ya da bir öğrenci yakınının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinin sorumlusu, bizlerin katili olacaksınız” diye seslenildi.

Haftalardır sokağa çıkma yasakları nedeniyle evlerde olunduğu ifade edilirken, “Biz milyonların sınıflarda buluşmasını istiyorsunuz. Evlerimizden çıkıp toplu taşıma araçlarına binip yüzlerce insanın arasından geçip sınıflarda buluşmamızı bekliyorsunuz” denildi ve açıklama şöyle devam etti:

“2.5 milyon öğrenci ve ailesinin sağlığı için ise tek önleminiz maske takılması! Maske takarak virüsten korunabileceksek neden haftalardır milyonlarca gencin sokağa çıkma yasağı var? Biz maske takarak korunamayacağımızı biliyoruz. Peki siz hiç maske takarak geleceğinizi belirleyen bir sınava girdiniz mi? Bizim girmemizi de bekleyemezsiniz.”

Kararla 2.5 milyon öğrencinin mağdur edildiğini belirten Gençlik Komiteleri, kararın iptalini ve YKS’nin ertelenmesini talep etti.

Öğrenciler, “Virüs tehlikesi ortadan kalkmadan sınava girmek istemiyoruz. Geleceğimizle yaşamımız arasında tercih yapmak istemiyoruz. YKS’nin sağlıklı koşullarda yapılmasını istiyoruz. 2.5 milyon öğrencinin ve yakınlarının tek bir talebi var: YKS’nin öne çekilmesi kararı iptal edilsin, YKS ertelensin” dedi.

Previous post
Bahçeli, Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilmesini istedi
Next post
Cezaevlerindeki görüşler 30 Mayıs'a kadar ertelendi