Ana SayfaEğitimYÖK duyurdu: YKS’de baraj 10 puan düştü

YÖK duyurdu: YKS’de baraj 10 puan düştü

HABER MERKEZİ – YÖK, lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının bu yıl 170’e çekildiğini duyurdu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Corona virüsü vakalarındaki azalmaya paralel olarak Türkiye’nin ‘normalleşme planı’nı açıklamıştı.

Erdoğan, salgın nedeniyle 25-26 Temmuz’a ertelenen 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS), 25-26 Haziran’a çekildiğini duyurmuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu sene sınava girecek adaylar için uygulanacak iki yeni karar alındığını belirtti.

Buna göre, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı, bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170’e çekildi.

Açıklamada, “Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir” denildi.

Ayrıca, TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldı.

Previous post
Canlı Blog | Dünyadaki vaka sayısı 3,5 milyonu geçti
Next post
DSÖ: Virüsün panzehiri dayanışma, hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz