Ana SayfaGüncelYüksek Hızlı Tren seferleri 28 Mayıs’ta başlıyor 

Yüksek Hızlı Tren seferleri 28 Mayıs’ta başlıyor 

HABER MERKEZİ – Covid-19 nedeniyle ara verilen Yüksek Hızlı Tren seferleri, Perşembe günü Ankara-İstanbul seferi ile başlayacak. Seyahat edebilmek için HES kodu ve seyahat belgesi almış olmak gerekiyor.

Covid-19 salgınıyla mücadele tedbirleri nedeniyle ara verilen yüksek hızlı tren (YHT) seferleri 28 Mayıs Perşembe günü saat 07.00’de Ankara-İstanbul güzergahında başlanacak.

Seferlere ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, salgının dünyada yayılmaya başladığı ilk günlerde hava, deniz ve demir yollarında birçok ülkeyle seferlerin durdurulduğunu anımsatarak, seferlerle ilgili şu bilgileri verdi:

  • Covid-19 tedbirleri nedeniyle ara verilen YHT seferleri, Perşembe günü saat 07.00’de Ankara-İstanbul seferi ile başlatılacak.
  • Trenler yarı kapasiteyle çalışacak. Sadece Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) kodu almış ve seyahat belgesi olan yurttaşlar bu seferde seyahat edebilecek.
  • Ankara-İstanbul, Ankara- Eskişehir, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul hatlarında sabah ve akşam karşılıklı birer sefer olmak üzere toplam 16 sefer yapılacak. İkinci bir karara kadar her gün 16 sefer olacak.

Yolculuk kuralları

Seferlerin Bilim Kurulu’nun belirlediği önlemlerle düzenleneceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, şu kuralların uygulanacağını belirtti:

  • Güvenlik tedbirleri nedeniyle her yolcunun biletine ait koltukta oturması sağlanacak ve yer değişimlerine izin verilmeyecek.
  • İstasyonlarda ve bilet kontrol noktalarında hastalık belirtisi gösteren yolcular kesinlikle trene alınmayacak.
  •  Gar, istasyon ve trenlerde maske takılması zorunlu olacak. Yolculuğun her aşamasında sosyal mesafe kurallarına uyulması sağlanacak.
  • YHT’lerin her sefer öncesi ve sonrasında ayrıntılı temizliği ve dezenfekte işlemleri de yapılacak.

HES kodu nedir, nasıl kullanılır? Güvenli mi?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sağlık çalışanlarından ek ödeme ve şeffaf bilgilendirme için dilekçe kampanyası
Sonraki Haber
Bayramda 14 kişi hayatını kaybetti