Ana SayfaGüncelYüksekdağ’ın tutukluluğuna devam kararı

Yüksekdağ’ın tutukluluğuna devam kararı

HABER MERKEZİ – HDP eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’ın salgın nedeniyle katılamadığı, tutuklu yargılandığı davanın 18’inci duruşması ertelendi.

HDP eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ hakkında açılan davanın 18’inci duruşması, Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yüksekdağ bu davada “örgüt yöneticiliği”, “örgüt propagandası”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “suç işlemeye tahrik” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” iddialarıyla yargılanıyor.

Covid-19 salgını nedeniyle Yüksekdağ’ın katılmadığı duruşmada, avukatı Can Tombul hazır bulundu.

Dava dosyasına gelen belgelerin duruşma zaptına geçirilmesinin ardından Tombul savunma yaptı.

Yüksekdağ’ın 3 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunduğunu, Kocaeli’nin de Corona virüsü salgınının en yoğun görüldüğü illerden olduğunu ifade eden Tombul, uzun tutukluluk süresi ve salgın göz önünde bulundurularak, tahliye talebinde bulundu.

Savcı da Yüksekdağ’ın tutukluluğunun devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Müzakerenin ardından ara kararı açıklayan mahkeme, Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Temmuz’a erteledi.

Dava dosyası hakkında

Yüksekdağ hakkında açılan dava dosyası 7 ayrı fezlekenin birleştirilmesinden oluşuyor.

92 sayfalık dosya kapsamında Yüksekdağ hakkında 30 yıldan 83 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yüksekdağ’ın, Demokratik Toplum Kongresi içerisindeki faaliyetleri ve kimi siyasi faaliyetleri dosyadaki suçlamalar arasında yer alıyor.

Previous post
Tanrıkulu: Nisan'da 271 yaşam hakkı ihlali, 561 işkence olayı yaşandı
Next post
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı