Ana SayfaGüncel21 barodan vekilliklerin düşürülmesine tepki

21 barodan vekilliklerin düşürülmesine tepki

HABER MERKEZİ – HDP milletvekili Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesiyle ilgili 21 barodan yapılan ortak açıklamada, iktidarın hem yerel düzeyde, hem de ulusal düzeyde yurttaş iradesine karşı yargı eliyle bir mücadele başlattığı ifade edildi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi ve tutuklanmasıyla ilgili 21 baro ortak açıklama yaptı.

“Bugün demokratik temsil ve halk iradesinin meclise yansıması konusunda bir hukuksuzluğa daha tanıklık ettik” açıklamasında bulunan barolar, iktidarın hem yerel düzeyde, hem de ulusal düzeyde yurttaş iradesine karşı yargı eliyle bir mücadele başlattığına vurgu yaparak şu ifadelere yer verdiler:

“Bunun sonucu olarak Mart 2019 yerel yönetimler seçiminden bu yana HDP’ye mensup 45 belediyeye kayyum atanmıştır.
“Türkiye’nin özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde yerel düzeyde ortadan kaldırılan halk iradesi, son olarak üç milletvekilinin de milletvekilliklerinin düşürülmesi ile bir üst boyuta tırmandırılmıştır.
“Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğünün olmadığı ilkesine sonuna kadar saygı duymaktayız. Ancak tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirmiş Türkiye yargısının son dönemlerde vermiş olduğu kararların, uluslararası hukuk kurallarına ve AİHM içtihatlarına aykırılığının bu kadar su yüzüne çıktığı bir zamanda mahkeme kararları gerekçe gösterilerek üç milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesini kabul etmiyoruz.
“Özellikle politik aktörlere yönelik AİHM tarafından da tespit edilen hukuka aykırılıklar ve ayrımcı uygulamalar karşısında bu hukuksuz süreci ‘mahkeme kararı’ ile açıklamak bizler açısından kabul edilir bir durum değildir.
“Halkın oyları ile seçilen milletvekillerinden teşekkül eden TBMM’yi, demokrasiye ve evrensel hukuk ilkelerine dönmeye; bu adaletsiz, ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalardan vazgeçmeye; TBMM’nin varlık sebebi olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyoruz.”

İmzacılar

Adana Barosu, Adıyaman Barosu, Ağrı Barosu, Antalya Barosu, Artvin Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Bursa Barosu, Diyarbakır Barosu, Antep Barosu, Hakkari Barosu, Hatay Barosu, İzmir Barosu, Mardin Barosu, Mersin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şırnak Barosu, Dersim Barosu, Urfa Barosu ve Van Barosu.


Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürüldü

HDP’li Güven ve Farisoğulları ile CHP’li Berberoğlu tutuklandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP’li Enis Berberoğlu'na tahliye
Sonraki Haber
MSB: İdlib’de bir asker hayatını kaybetti