Ana SayfaDünyaABD’den Suriye’de Esad dahil 39 isme yaptırım

ABD’den Suriye’de Esad dahil 39 isme yaptırım

HABER MERKEZİ – ABD, ‘Sezar Yasası’ kapsamında Suriye Devlet Başkanı Esad ve eşi dahil üst düzey 39 isme yaptırım uygulayacağını açıkladı.

ABD, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dahil 39 isme yaptırım kararını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ‘Sezar Yasası’ kapsamında aralarında Esad ve eşi Esma Esad’ın da bulunduğu Suriye hükümetiyle ilişkili 39 kişiye yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Sputnik’te yer alan habere göre Pompeo, yaptırımların “Esad rejimini, savaşı sürdürmek ve Suriye halkına karşı kitlesel mezalimlerde bulunmak için kullandığı gelirden mahrum bırakmak amacıyla yapılan uzun süreli ekonomik ve siyasi baskı kampanyasının başlangıcı” olduğunu söyledi.

Pompeo ayrıca, önümüzdeki günlerde Esad’ı destekleyen çok sayıda başka kişi ve kuruluşu hedefleyen yeni yaptırımların açıklanacağını da belirtti.

‘Sezar Yasası’

‘Sezar Yasası’ olarak bilinen, tam adıyla ‘Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası’, 21 Aralık 2019’da ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanarak yürürlüğe girmişti.

Yasa, Esad yönetiminin faaliyetlerine destek sağlayan ya da onlarla büyük miktarda para alışverişinde bulunan yabancı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

Ayrıca yasa, şirketler bazında Suriye ile iş yapılmasını neredeyse imkânsız hale getiriyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li eşbaşkanlardan Esmez'in tutukluluğuna devam, Buluttekin'e tahliye
Sonraki Haber
İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Yacan'ın tutukluluğuna devam, Kurt'a tahliye