Ana SayfaGüncelAbdullah Cömert mezarı başında anıldı

Abdullah Cömert mezarı başında anıldı

HABER MERKEZİ – Hatay’da Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert, mezarı başında anıldı.

Abdullah Cömert, Hatay’da Gezi direnişi sırasında 3 Haziran 2013’te polisin gaz bombasıyla vurulmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri, ölüm yıl dönümünde Abdullah Cömert’i Armutlu Gültepe Mezarlığı’ndaki kabri başında andı.

Anmaya Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert ve avukatı, Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ile Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz  da katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada, mezara karanfiller konuldu.

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri adına DİSK Genel-İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek burada yaptığı konuşmada, Cömert’in gözleri önünde öldürüldüğünü belirterek mücadelesinin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert de kardeşinin mücadelesinin yürütücüsü olacaklarını dile getirdi.

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ise, “Halen katiller dışarıda gezerken içimiz kan ağlıyor. Şimdiki iktidara sesleniyorum: Adalet elbet size de lazım olacak. Biz adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz haklıyız. Gezi onurdur. Gezi hiçbir zaman bu halkın istediği talepleridir. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Faşizme karşı omuz omuza” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, gün geçtikçe acılarının daha çok kanadığını belirterek, mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Ne olmuştu?

Abdullah Cömert, Hatay’da Gezi direnişi sırasında 3 Haziran 2013’te gaz bombasıyla vurulmuş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Cömert’in ölümüyle ilgili soruşturma 14 Nisan 2014’te tamamlanmıştı. Polis Ahmet Kuş hakkında “olası kastla öldürmekten” dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması 4 Temmuz’da Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Ancak Cömert’in avukatının itirazına rağmen Kuş’un avukatının davanın başka ile nakledilmesi talebi kabul edilmiş ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararıyla dava Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilmişti.

Mahkeme Balıkesir’de yapılırken, tanıklar ve aile Hatay’dan, sanık polis Ahmet Kuş da Mersin’den davaya katılmıştı.

Sanık polis Kuş’un tutuklanması talepleri her duruşmada reddedilirken, “iyi hal” indirimi de gözönüne alınarak 16 yıllık cezası 13 yıl 4 aya indirilmiş ve kararla da tutuklanmayan Kuş hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bu cezayı bozmasının ardından ise dava yine Balıkesir’de görülmüştü.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından ise Kuş’un, “bilinçli taksirle öldürme” suçundan yargılanması başlamıştı.

Avukat Tacettin Çolak, yeniden yargılamayla birlikte sanık polisin “kasten öldürme” suçundan değil “bilinçli taksirle öldürme” suçundan ceza alacağını, polis memurunun cezasının hafifletilmeye çalışıldığını söylemişti.

Davanın 19 Kasım 2018’deki duruşmasında sanık polis Kuş’a ‘bilinçli taksir’den 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.


Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı yerde anıldı

Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan anıldı

Polis müdahalesine rağmen Ethem Sarısülük anıldı

Taksim Dayanışması: Gezi’de katledilenlerle Floyd’un nefesini kesen aynı karanlıktır


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kızı, hiç görmediği babası Savaş Buldan'ı belgeselle anlattı
Sonraki Haber
ABD Savunma Bakanı Esper, Trump’ın 'asker' tehdidine karşı çıktı