Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Ağrı’da bir ayda üç kadın şüpheli şekilde öldü, evler cinayet yeri’

‘Ağrı’da bir ayda üç kadın şüpheli şekilde öldü, evler cinayet yeri’

HABER MERKEZİ – HDP Ağrı Kadın Meclisi’nin artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için yaptığı açıklamada konuşan HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, son bir ayda kentte üç kadının şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini belirterek, “Evler kadınlar için hakaret, şiddet ve cinayet yeri” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Kadın Meclisi, artan kadın cinayetleri ve hükümetin kadınlara yönelik politikalarını protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Patnos Belediyesi Eşbaşkanı Müşerref Geçer, Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar da katıldı.

Üzerinde “Kadın Cinayetleri Politiktir” yazılı pankartının açıldığı açıklamada, öldürülen kadınların fotoğrafları taşındı.

Burada konuşan Dilan Dirayet Taşdemir, Corona virüsü salgını sürecinde kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çekerek, Kürt illerinde kadınların “intihar” adı altında öldürüldüğünü söyledi.

Ağrı’da son bir ay içerisinde üç kadının benzer şekilde yaşamını yitirdiğini dile getiren Taşdemir, evlerin kadınlar için güvenli olmadığını vurguladı.

“Pandemi sürecinde ‘evde kal’ çağrıları yapıldı; Ancak biz evlerin kadınlar için hakaret, şiddet ve cinayet yeri olduğunu defalarca söyledik. AKP iktidarı buna karşı kadın cinayetlerine karşı mücadele yürüten kadın derneklerine saldırdı.
Kadın mücadelesi yürütenler tutuklanarak cezaevlerine gönderildi. DAİŞ zihniyeti ile kadınlara ve halkımıza saldıranlar şunu çok iyi bilsinler ki biz Kürt kadınları olarak, inkar, asimilasyon ve kadın cinayetlerine karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”

Kürtçe şarkı dinlediği için Kürt gençlerinin sokak ortasında katledildiğini de belirten Taştemir, “Biz de her yerde dilimize sahip çıkarak bu ırkçı politikalara cevap olacağız. Bunun öncülüğünü de HDP kadın meclisleri ve Özgür Kadın Hareketi yapacak” dedi.


Mayıs’ta erkekler 21 kadını öldürdü, 18 kadının ölümü de şüpheli


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polise saldırı sonrası gözaltına alınanlardan ikisi tutuklandı
Sonraki Haber
İstanbul'da sağlık çalışanları 'ücretsiz izin' ve 'geçici görevlendirme'ye karşı eylemde