Ana SayfaEkolojiAKOM’dan uyarı: Önümüzdeki beş gün yağış bekleniyor

AKOM’dan uyarı: Önümüzdeki beş gün yağış bekleniyor

HABER MERKEZİ – AKOM, İstanbul’un batı ve kuzey ilçelerinde etkisini gösterecek gök gürültülü sağanak geçişlerinin önümüzdeki 5 gün boyunca süreceği tahminini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM), bugün öğle saatlerinden itibaren Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, yağışların akşam saatlerinden itibaren il geneline yayılarak önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla yerel ve kuvvetli şekilde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

AKOM yaptığı açıklamada “genellikle birkaç saati aşmayan ancak önemli miktarda yağış bırakan yaz yağmurları nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, güncel meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir” hatırlatmasında bulundu.

Özellikle yaz aylarında görülen konvektif yağışlar, gök gürültüsü ile birlikte kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olmaktadır. Bu sağanaklar yağış anında kısa süreli doluya dönüşebiliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Af Örgütü: Türkiye, salgını ifade özgürlüğünü sınırlandırmak için bahane olarak kullandı
Sonraki Haber
Elazığ'da kadın cinayeti: Mikail Konukoğlu kızı Merve'yi öldürdü