Ana SayfaGüncelAKP önünde “15 Temmuz Gazileri için toplanan paralar nerede” diye soranlara müdahale

AKP önünde “15 Temmuz Gazileri için toplanan paralar nerede” diye soranlara müdahale

HABER MERKEZİ – AKP Genel Merkezi önünde “15 Temmuz Gazileri için toplanan paralar nerede” diye sorarak eylem yapanlara müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

AKP Genel Merkezi önünde, dün gece saat 23.30 sularında eylem yapan “15 Temmuz gazileri”ne polisin müdahale ettiği bildirildi.

ANKA haber ajansına göre 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananlar için toplanan 300 milyon liranın kendilerine dağıtılmasını ve ‘gazi maaşı’ ödenmesini talep eden eylemciler seslerini duyurmak için bu defa AKP Genel Merkezi’nin önünde eylem yapmak istedi.

Ancak polis, eylemcilere müdahale etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “AKP Genel Merkezi önünde ’15 Temmuz Gazileri için toplanan paralar nerede’ diye soran 15 Temmuz Gazilerine sert müdahale edildi. 2 Gazi yaralandı. AKP budur” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de “An itibariyle 15 Temmuz Gazileri AKP Genel Merkezinin önünde kendileri adına toplanan paraların hesabını soruyor. Gaziler için topladıkları paraların hesabını vermeyenler ile gaziyi yaralayanların arasında fark var mı?” diye sordu.

Polis müdahalesinin görüntülerini paylaşan KRT TV de çok sayıda kişinin gözaltına alındığını aktardı.

https://twitter.com/krtkulturtv/status/1272636816697561088?s=20

Öte yandan Euronews, 15 Temmuz’da yaralananlardan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan’ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.




Önceki Haber
Bilim Kurulu üyesi Özlü: Pandemi dalgalar şeklinde 1-2 yıl sürecek
Sonraki Haber
Moody's, THY'nin kredi notunu indirdi