Ana SayfaGüncelAKP Sözcüsü Çelik’ten HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’yle ilgili açıklama

AKP Sözcüsü Çelik’ten HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’yle ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Ömer Çelik, HDP’nin iki koldan başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü’yle ilgili “Mesele hak, hürriyet, kimlik, din ve bunlar çerçevesinde haysiyet meselesi değildir. Bizi tehdit eden kim varsa HDP onlarla işbirliği yapıyor” iddiasında bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

HDP’nin iki koldan başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü’yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, barış ve demokrasinin istismar edildiği başka bir siyasi mekanizmanın görülmediğini savunarak şunları söyledi:

“Türkiye bu konudaki yasakları kaldırırken dil, kimlikle ilgili Kürt meselesiyle ilgili yasaklar kaldırılıp mesafeler aşılırken bunlar kenardan seyrediyorlardı.
“Burada büyük bir manipülasyon söz konusudur. Kürt kimlikli vatandaşlarımız demokratikleşme, hukuk perspektifi içerisinde karşılanmıştır. PKK içinde Kürt gençlerini lejyoner yapmak isteyenler barış ve demokrasi kelimesini istismar ediyorlar.

“Bizi tehdit eden kim varsa HDP onlarla işbirliği yapıyor” iddiasında bulunan Çelik, “Askeri ve yargı vesayetini kışkırtanlar kimse onlarla işbirliği yapıyorlar. Yapılan şey gerçekten demokrasiye katkı sunmak olsaydı ne o gün ne de bugün yaptıklarını yaparlardı” diye konuştu.


Ablukaya rağmen HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’ başladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Valiliği, HDP'nin yürüyüşüne izin verilmeyeceğini açıkladı
Sonraki Haber
Bakan Selçuk: Covid-19 tanılı öğrenciler LGS'ye hastanede girebilecek