Ana SayfaGüncelAntep’te 30 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı

Antep’te 30 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı

HABER MERKEZİ – Antep’te 9 Haziran’an geçerli olmak üzere 30 gün boyunca kent genelinde eylem ve etkinlikler yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak ‘Corona virüsün yayılmasının engellenmesi’ ile ‘güvenlik ve istikrarın korunması’ gösterildi.

Antep Valiliği, 30 gün boyunca tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Valilik açıklamasında yasaklamaya gerekçe olarak “Corona virüsünün yayılmasının engellenmesi için normalleşme sürecine yönelik alınan tedbirlerin akamete uğramaması, aynı zamanda güvenlik ve istikrarın korunması amacıyla bazı tedbirler alınması” gösterildi.

Açıklamada, il genelinde gerçekleştirilebilecek sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamaları ile gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar ve valilik tarafından izin verilenlerin etkinliklerin hariç tutulduğu belirtildi.

9 Haziran’dan itibaren yasak kararının geçerli olacağı belirtilen açıklamada, 8 Temmuz’a kadar yasak olan eylem ve etkinlikler şu şekilde sıralandı:

“Tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, yer toplantısı, protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve  poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma, taşıma konferans, panel ve seminer.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da patlama: İki kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Canlı Blog | Dünya ve Türkiye'de Covid-19 ile ilgili son durum