Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyşegül Aktürk, Muharrem Eralp tarafından öldürdüğü yerde anıldı

Ayşegül Aktürk, Muharrem Eralp tarafından öldürdüğü yerde anıldı

HABER MERKEZİ – Ayşegül Aktürk, Muharrem Eralp tarafından öldürüldüğü İstanbul Maltepe’deki evinin önünde arkadaşları ve Kadın Meclisleri tarafından anıldı.

İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Başıbüyük Mahallesi’nde yaşayan 36 Ayşegül Aktürk, 5 Haziran sabah saatlerinde işe giderken komşusu olan Muharrem Eralp tarafından öldürülmüştü.

Kadın Meclisleri bugün, Ayşegül’ün çalıştığı Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ndeki iş arkadaşları ve komşularının da katılımıyla öldürüldüğü yerde eylem yaptı.

Ellerinde Ayşegül’ün fotoğrafları ile “Kadın cinayetlerini durduracağız” dövizleri taşıyan kadınlar adına açıklama yapan Kadın Meclisleri üyesi Ayşen Ece Kavas, kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekti.

Kavas, İçişler Bakanı Süleyman Soylu’nun kadın cinayetlerinin azaldığını söylediğini ancak sadece bu ay içinde 21 kadının öldürüldüğü söyledi.

“Bugün burada Ayşegül’ün evinin önünde buluşmak bizler için çok üzücü. Bu ülkede gerçekten yasalar uygulansa, kadınlar korunsa ve eşitlik politikaları yürütülse erkekler kadınlara şiddet uygulamaya cesaret edemez.”

Ardından konuşan Ayşegül’ün çalışma arkadaşı Dr. Nuket Zeynep Özdemir de, Ayşegül’ün çalışkan, azimli ve güçlü biri olarak tüm kadınlar tarafından örnek alındığını söyledi ve onun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Toplumsal algıları yıkmadıktan sonra hiçbir yere gelemeyiz. Erkekler niçin kuralları sizler belirliyorsunuz? Bırakın bu kafayı! Bırakın biz kadınlar kendi kuralımızı kendimiz koyalım. Bizim vücutlarımızın üzerinde sizlerin hiçbir hakkı yok.”

Mayıs’ta erkekler 21 kadını öldürdü, 18 kadının ölümü de şüpheli


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Feminist yazar Gülfer Akkaya'ya ölüm tehdidi
Sonraki Haber
Ümitcan Uygun, 'intihar etti' denilen Aleyna'yı darp edip, görüntüleri paylaşmış