Ana SayfaEğitimBakan Selçuk: Covid-19 tanılı öğrenciler LGS’ye hastanede girebilecek

Bakan Selçuk: Covid-19 tanılı öğrenciler LGS’ye hastanede girebilecek

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 20 Haziran’da yapılacak LGS’de Covid-19 tanılı öğrenciler için ayrı okul ve mekanlar oluşturulduğunu, hastanede de sınav yapılabileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sınav için tedbirlerin alındığını ifade eden Selçuk, “LGS’ye girecek öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtılacak” dedi.

LGS kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı okul sayısının beş kattan fazla artışla 18 bin 139 olacağını belirten Selçuk, şunları ifade etti:

“Geçen seneki LGS’de 3 bin 873 tane sınav yaptığımız okul vardı. Bu sene sınav yapılan okul sayısı 18 bin 139 oldu. Beş katından fazla arttı.
“Geçen sene 59 bin civarında sınav yapılan salon vardı. Bu sene 111 bin 918 salon var. En önemlisi de çocuklarımız kendi okullarında sınava giriyorlar. Yani adres aramak, geç kalmak veya bilmediği bir yere gitmek gibi bir durum söz konusu değil.”

353 bin sınav görevlisi

Önceki yıl okullarda 148 bin olan görevli sayısının bu yıl 353 bine çıkarıldığı ifade eden Bakan Selçuk, “Geçen sene hiçbir rehber öğretmen, psikolojik danışman okulda sınav dolayısıyla görev almıyordu. Bu sene 18 bin rehber öğretmeniz okullarda görev aldı” dedi.

Covid-19 tanılı öğrenciler için LGS’de ayrı okul ve mekanlar oluşturulduğunu, hastanede de sınav yapılabileceğini ifade eden Selçuk, “İsterse ayrı okulda sınava girebilir, velimiz önceden bilgilendirir, ‘benim çocuğumda rahatsızlık var’ diyebilir, biz onun için özel bir mekan tasarladık, isterse hastanede sınavı yapılabilir. Bununla ilgili her türlü önlemi aldık.

Selçuk ayrıca,” LGS’ye girecek öğrenci kontenjan konusunda rahat olsun” dedi.

Sınav takvimi

  • 2020-YKS 1. Oturum (TYT): 27 Haziran saat 10:15
  • 2020-YKS 2. Oturum (AYT): 28 Haziran saat 10:15
  • 2020-YKS 3. Oturum (YDT): 28 Haziran saat 15:45

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

Öte yandan ÖSYM, YKS adaylarının sınava giriş belgelerini internet üzerinden erişime açmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP Sözcüsü Çelik'ten HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü'yle ilgili açıklama
Sonraki Haber
MHP'de kurultay tarihi belli oldu