Ana SayfaGüncelBaş: TİP seçime girme yeterliliğini sağladı

Baş: TİP seçime girme yeterliliğini sağladı

HABER MERKEZİ – TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP’in seçime girme yeterliliğini sağladığını belirterek, TİP’in yeni kurulmasına rağmen il ve ilçe örgütlenmelerini tamamladığını ve seçime girebilmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aştığını duyurdu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis’te haftalık basın toplantısı düzenledi.

TİP’in seçim yeterliliğini aldığını duyuran Baş, TİP’in yeni kurulmasına rağmen il ve ilçe örgütlenmelerini tamamladığını ve seçime girebilmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aştığını bildirdi.

“Türkiye İşçi Partisi kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen 41 il ve ilçelerinde örgütlenmesini tamamlamış, 54 ilde örgütlenme çalışmalarını belli bir aşamaya getirmiş ve seçim yeterliliğini sağlamış bulunmaktadır.
“Başka bir ifadeyle söylersek, 30 Haziran 2020 günü itibariyle Türkiye İşçi Partisi seçime girmek için gerekli olan yasal örgütlenme barajını aşmış, Siyasi Partiler Kanunu’nda seçime girmek için tanımlanan zorunlu koşulların tümünü yerine getirmiş durumdadır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş hayatını kaybetti
Sonraki Haber
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven iki ayrı soruşturmadan ifade verdi