Ana SayfaToplumsal CinsiyetBaşak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunan erkek tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakılmış

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunan erkek tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakılmış

HABER MERKEZİ – Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan V.M. isimli erkeğin tutuklandıktan bir gün sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik sosyal medya üzerinden gerçekleşen cinsiyetçi saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında V.Y. ile üvey amcası V.M. isimli erkekler gözaltına alınmıştı.

V.Y., ifadesinin ardından serbest bırakılırken, V.M. emniyetteki işlemlerinin sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Ancak V. M.’nin tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Deniz Tekin’in haberine göre, V.M.’nin avukatının tutuklama kararına karşı yaptığı itirazı inceleyen Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, tahliyesine karar vererek, hakkında evden ayrılmama şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Öte yandan kendi adına kayıtlı “@VedatMuti7” Twitter hesabı üzerinden Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırının ardından gözaltına alınan V. M.’nin, 16 Haziran’da savcılıkta verdiği ifadesinde, suçlama konusu yapılan paylaşımı yaptığı sırada alkollü olduğunu, “askerlere ve şehitlere hakaret edilmesine kızdığı için” bu paylaşımı yaptığını ileri sürerek kendisini savundu.

Şüpheli V. M’nin avukatı ise savunmasında özetle müvekkilinin paylaşımının maksadını aştığını ancak hiçbir siyasi partiyi hedef almadığını ileri sürerek, “Tamamen o anda şehitler ile ilgili şehitler ile alakalı hakaret içerikli sözleri görmesi üzerine manevi duyguları kabardığından böyle bir paylaşımda bulunmuştur” iddiasında bulundu.

Ne olmuştu?

Twitter üzerinden ‘VedatMuti7’ adlı bir erkek kullanıcı, 14 Haziran’da Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi paylaşımlarda bulunmuştu.

AKP’nin “sosyal medyada etik kurallara uyuyorum” anlamına gelen ‘yeşil nokta’ sembolünü de kullanan hesabın paylaşımları sonrası Twitter’da “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

HDP Kadın Meclisi “Başak Demirtaş yalnız değildir. Onun yanında güçlü bir kadın örgütlülüğü var” demiş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “çirkin paylaşımı kınadığını” belirtmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ise cinsiyetçi saldırıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında V.Y. ile üvey amcası V.M. isimli erkekler gözaltına alınmıştı.

V.Y., ifadesinin ardından 15 Haziran’da serbest bırakılırken, V.M. 16 Haziran’da emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çorlu tren katliamı davasında aileler duruşmayı terk etti: 'Katilleri aklıyorlar'
Sonraki Haber
İBB, Bellini tarafından yapılan Fatih'in portresini satın aldı