Ana SayfaGüncelBatman kayyumundan Kürtçe ikon açıklaması

Batman kayyumundan Kürtçe ikon açıklaması

HABER MERKEZİ – Kürtçe ikonların yenilenmemesine ilişkin kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi’nden yapılan açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edilerek, “algı operasyonu” yapıldığı savunuldu.

İçişleri Bakanlığı 23 Mart’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi’nin eşbaşkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atamıştı.

Kayyum atanmadan önce belediye tarafından, trafikte yaya üstünlüğüne dikkat çekmek amacıyla birçok noktada Kürtçe ve Türkçe “Önce Yaya” ve “Pêşî Peya” yazılı ikon çalışması yapılmıştı.

Ancak, kimi ikonlar mevsimsel koşullar ve araç trafiği nedeniyle zamanla silindi.

Mezopotamya Ajansı, kayyum atandıktan sonra aynı noktalarda ikon çalışması yapan belediyenin iki dilli ikonlarında Kürtçeye yer vermediğini, sadece Türkçe ikonları yenilediği haberini geçmişti.

Söz konusu Kürtçe ikonların yenilenmemesine ilişkin haberlerler üzerine kayyum yönetimindeki belediyeden açıklama yapıldı.

Açıklamada, yapılan haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı iddia edilerek şu ifadelere yer verildi:

“Haberde kullanılan fotoğraf ilimizdeki herhangi bir kavşağa ait değildir. Haberde iddia edilen paylaşım ve haberlerin, yaklaşık bir yıl önce ilimizin değişik kavşaklarına yapılmış ancak, mevsimsel etkenler ve araç trafiği sonucu silinmiş olan işaretler ile ilgili olduğu tespit edilmiştir.
“Haziran ayı içerisinde Belediyemiz tarafından ilimizdeki 350 yaya geçidinin tümü İçişleri Bakanlığı’nca uygulamaya konan Yaya Öncelikli Trafik Uygulaması gereği ‘Önce Yaya’ ikonları yenilenmektedir. Haber ve paylaşımlar tamamen algı oluşturmaya yönelik olup, Belediye Başkanlığımızın bu konuda herhangi bir talimatları söz konusu değildir.”

Belediyenin açıklamasında, Kürtçe ikonların yenilenmemesine ilişkin ise herhangi bir ifade yer almadı.


“Kürtçe düşmanlığı”: Batman kayyumu, Kürtçe ikonları Türkçe olarak yeniledi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gire Spi'de açlığa karşı isyan
Sonraki Haber
Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası onandı