Ana SayfaGüncelBatman’da da giriş-çıkışlar kısıtlandı

Batman’da da giriş-çıkışlar kısıtlandı

HABER MERKEZİ – HDP’nin başlattığı “demokrasi yürüyüşü” devam ederken, Batman Valiliği de 15-20 Haziran tarihleri arasında kentte giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bugün iki koldan başlattığı, 20 Haziran’da ise Ankara’da sonlanması planlanan “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” sürerken birçok kente giriş ve çıkışlar kısıtlanıyor.

Giriş ve çıkışların yasaklandığı kentlere Batman da eklendi.

HDP’nin başlattığı yürüyüş kapsamında Hakkari’den yola çıkan heyetin 17 Haziran’da Batman’ın Kozluk ilçesinden geçerek Diyarbakır’a geçmesi bekleniyor.

Söz konusu Batman Valiliği’ni açıklamasına göre 15-20 Haziran tarihleri arasında kente giriş ve çıkışlar yasaklandı.

“Covid-19 salgını emniyet tedbirleri kapsamında, her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişlerinin ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışlarının 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19. Maddesine istinaden ilimiz genelinde (Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde) 15-20/06/2020 tarihleri arasında Y alınan kararlara aykırı olarak hareket eden şahıslar veya kurum, kuruluş, dernek ve tüzel kişiler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca idari yaptırım uygulanmasına.”

Yasaklı iller

Yürüyüşün startı verildiği Edirne ve Hakkari dahil olmak üzere birçok ilde valilikler tarafından getirilen kısıtlamaya, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını gerekçe gösteriliyor.

Şu ana kadar eylem ve etkinliklerin yasaklandığı ve/veya kentlere giriş ve çıkışlara kısıtlamaların getirildiği kentler şöyle: Hakkari, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Kırklareli, Van, Şırnak, Antalya, Adana, İstanbul, Batman.


Ablukaya rağmen HDP’nin ‘Demokrasi Yürüyüşü’ başladı

İstanbul Valiliği, HDP’nin yürüyüşüne izin verilmeyeceğini açıkladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MHP'de kurultay tarihi belli oldu
Sonraki Haber
Ablukaya rağmen HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' başladı