Ana SayfaGüncelBatman’da yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanı Taş dahil 18 gözaltı

Batman’da yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanı Taş dahil 18 gözaltı

HABER MERKEZİ – Batman’da, yerine kayyum atanan İkiköprü Belediye Eşbaşkanı Hatice Taş’ın da aralarında bulunduğu 18 kişi evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Batman’da yürütülen bir soruşturma kapsamında, bu sabah saatlerinde kent merkezi ve bazı köylerdeki evlere jandarma tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belde Belediyesi’nin görevden alınarak yerine kayyum atanan eşbaşkanı Hatice Taş’ın da evine yapılan baskınla gözaltına alındığı bildirildi.

Yapılan operasyonda Taş ile birlikte şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındıkları belirtildi.

MA, gözaltına alınanlar arasında Hatice Taş’ın yanı sıra Belediye Meclis üyesi Tahsin Yıldırım, belediye çalışanları Hüseyin Taş, Cemal Doğan, Ekrem Evruz ve Bayram Özalp’in de bulunduğunu ve Batman Jandarma Komutanlığı’na götürüldüklerini yazdı.

Haberde, operasyon kapsamında İkiköprü Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut’un da evine baskın düzenlendiği, ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınamadığı bilgisi yer aldı.

Soruşturmanın gerekçesi konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak toplam 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı belirtiliyor.

İkiköprü Belediye Eşbaşkanları Hatice Taş ve Osman Karabulut, 7 Aralık 2019’da görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Eşbaşkanların yerine aynı gün Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyum olarak atanmıştı.

Hatice Taş, kayyum atandığı gün belediye binası önünde kurulan jandarma barikatına karşı gösterdiği tepkiyle gündeme oturmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kurt Cobain'in gitarı 6 milyon dolara satıldı
Sonraki Haber
Seçim anketi: Üç parti barajı aşabiliyor, partiler arası oy geçişkenliği var