Ana SayfaGüncelBerkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: ‘Adalet yok, polisler hala sokakta çocukları öldürüyor’

Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: ‘Adalet yok, polisler hala sokakta çocukları öldürüyor’

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında polis tarafından öldürülen Berkan Elvan, vurulduğu yerde anıldı. Burada konuşan Berkin’in ailesi ve avukatı, adalete dair güvenlerinin kalmadığını vurguladı.

Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te, İstanbul Okmeydanı’nda polis tarafından öldürülen Berkin Elvan için vurulduğu yerde anma düzenlendi.

Corona virüsü salgını nedeniyle sınırlı bir katılımla gerçekleşen anmaya Berkin’in ailesi ve avukatları katıldı.

Ailesi, vurulduğu noktaya Berkin’in fotoğrafı ile birlikte ekmek ve karanfil bırakıp, mum yaktı.

Burada konuşan Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, “Çocuğumu benden alalı yedi yıl oldu. Biz yedi yıldır adalet ararken, ABD’de de ‘nefes alamıyorum’ diyen bir siyah insanı öldürdüler” dedi ve Gezi direnişinde öldürülen diğer gençleri hatırlattı.

“Ali İsmail’e tekme atılalı yedi yıl oldu. Ethem Sarısülük’ü vuran polis; ‘üç kez sıktım’ diyeli yedi yıl oldu. Ahmet Atakan’ın ölümüyle ilgili bir soruşturma yok. Mehmet Ayvalıtaş’ın davası halen sürüncemede. Abdullah Cömert’in katili serbest. Ali İsmail’e son tekmeyi vuran katil serbest.
Benim çocuğum vurulalı yedi, onu toprağa vereli altı yıl oldu. Yavrumu 16 kilo ile toprağa verirken, birileri beni meydanlarda yuhlatırken ve benim çocuğum ‘terörist’ ilan edilirken kusura bakma Cumhurbaşkanı burası ABD değil, Türkiye. Senin samimiyetine hiç güvenmiyorum. Yedi yıldır yavrumu arıyorum, hasret kaldım.
Yedi yıldır onun özlemiyle yaşıyorum. Önce iğneyi kendine de batır da ondan sonra çuvaldızı başkasına batır. Ben adalet istiyorum. Ben adalet istedikçe nice çocuklar katledildi, nice analar ağladı. Ben yedi yıldır adalet diyorum, adalet diyorum.”

‘Eli kanlı polisler sokakta çocuk öldürmeye devam ediyor’

Berkin’in babası Sami Elvan da “Biz üzerine basa basa çocuklar yaşasın, büyüsün şeker de yesin derken, bu devletin eli kanlı polisleri halen sokakta çocuk öldürmeye, insan katletmeye devam ediyor” dedi.

Berkin’in öldürülmesine ilişkin davanın 4 yıldır sürdüğünü ve sona doğru yaklaştıklarını belirten Elvan, “Daha adı bile doğru düzgün tespit edilemedi, sona doğru geliyoruz. Ceza alır mı bilmiyoruz ama geçmiş davalarda da gördük. Ama biz asla adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi ve 23 Eylül’deki duruşmaya katılım çağrısında bulundu.

‘Bu ülkenin adaletine güvenemiyoruz’

Ardından konuşan ailenin avukatı Çiğdem Akbulut da “Sami abi ve Gülsüm ablanın da söylediği gibi, biz bu ülkenin adaletine güvenemiyoruz. Çünkü Elvan ailesiyle birlikte adalete olan açlığımız devam ediyor” dedi.

Aytaç Ünsal ile birlikte ölüm orucu eylemini sürdüren tutuklu avukat Ebru Timtik’i de hatırlatan Akbulut şunları söyledi:

“Beş yıl önce bu sokakta avukat Ebru Timtik de adalet arıyordu. Bütün hukuki yolları denediği, bütün başvuruları yapıp sonuçları alamadığı için şu arkadaki köşede adalet çadırında açlık grevi yapıyordu. Ondan beş yıl sonra Berkin’in Dilek Doğan’ın katili açıklansın yargılansın dediği için ‘terörist’ yaftası yemiş şekilde hükümlü tutuklu şekilde cezaevinde ve şu an adil yargılanmadığı için ölüm orucunda” diye belirtti.

Suçlandığı şey Elvan ailesinin avukatı olmak sadece mesleği boyunca katledilen halk çocuklarının avukatlığını yaparak geçirdi. Biz bu yüzden adalete güvenmiyoruz. Sami abinin dediği gibi belki Berkin’i öldüren katil polis de ceza almayacak ama biz sonuna kadar bütün mercilerde bütün suçlular ortaya çıkıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İdlib'de Rusya-Türkiye ortak devriyesi sırasında bombalı saldırı
Sonraki Haber
Hasta tutuklu Selma Altan'a ilk duruşmada tahliye