Ana SayfaDünyaBu kez Atlanta: Polis, bir siyahı daha öldürdü

Bu kez Atlanta: Polis, bir siyahı daha öldürdü

HABER MERKEZİ – ABD’de, Minneapolis kentinde George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, bu kez Atlanta’da polis bir siyahı öldürdü. Rayshard Brooks’un öldürülmesinin ardından kentte eylemler şiddetlenirken, Emniyet Müdürü Erika Shields istifa etti.

ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde, Rayshard Brooks adlı siyah Cuma gecesi polis tarafından öldürüldü.

İhbar üzerine bir fast-food restoranına ait park alanına giden polis, park alanında arabasının içinde uyuyan 27 yaşındaki Brooks’u araçtan indirerek, gözaltına almak istedi.

Polise direnen Brooks’un o sırada şok tabancası ile vurulduğu görülürken, ardından polisin elindeki şok tabancasını alarak, olay yerinden kaçmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

Polis, Brooks’u kaçtığı sırada arkasından silahla vurdu.

Georgia Eyaleti Soruşturma Bürosu, polis şiddetiyle ilgili sosyal medyada yer alan videonun incelendiğini aktarırken, Brooks’un kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Restoran ateşe verildi

Brooks’un öldürülmesinin ardından Atlanta’da, George Floyd’un öldürülmesiyle başlayan ve aralıksız süren eylemler şiddetlendi.

Cumartesi günü polis şiddetinin yaşandığı restoranın önünde ateşler yakılarak, Brooks’un öldürülmesi protesto edildi. Kısa bir süre sonra ise restoran ateşe verildi.

Polis ile eylemciler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanırken, polisin çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Emniyet Müdürü istifa etti

Brooks’un Cuma gecesi polis tarafından öldürülmesi üzerine Emniyet Müdürü Erika Shields ise istifa etti.

Shields’ın istifasını kamuoyuna Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms açıkladı. Bottoms, istifanın Shields’in kişisel kararı olduğunu söyledi.

Bottoms ayrıca Rayshard Brooks’u öldüren polisin görevden alınmasını istediğini belirtti: “Atlanta polisi, korumakla yükümlü olduğu kent halkının güvenini yeniden kazanmalı.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadın iradesine yönelik saldırılara cevap: ‘Kadın Mücadelesi Her Yerde’
Sonraki Haber
Rusya ve İran dışişleri bakanları Türkiye'ye geliyor