Ana SayfaKültür-SanatBu yıl online: Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12-22 Haziran’da

Bu yıl online: Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12-22 Haziran’da

HABER MERKEZİ – Salgın nedeniyle ertelenen 18. Uluslararası Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12-22 Haziran tarihleri arasında “Hak Odaklı Sinema” temasıyla online olarak yapılacak. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra online panel, söyleşi ve atölyeler de var.

16 Mart’ta İstanbul’da başlayacağı duyurulan ancak Corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12-22 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi yapılacak.

Festival, 12 Haziran Cuma saat 21.00’de, yeryüzünün dört yanından festivali mümkün kılan kadınlarla birlikte, online olarak canlı yayınla açılacak.

Hak Odaklı Sinema, Kadınların Sineması, Feminist Kadraj, Bedenimiz Bizimdir, Cinsiyetler ve Film-i Takip bölümlerinin yer aldığı festival, Feminist Bellek bölümünde bu yıl öykülü sinemanın kurucusu Alice Guy-Blaché’yi, Feminist Kadraj bölümünde ise Claire Pijman’ı ağırlıyor.

Filmmor’un internet sitesinden takip edilebilecek festivalde, online panel, söyleşi ve atölyeler de yapılacak.

12-22 Haziran’da seyirciyle buluşacak Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde Hak Odaklı Sinema, Yerelde Kültür Sanat Üreten Kadınlar panelleri, DijiMor’la Evde Kendi Filmini Yap atölyesi gibi etkinlikler, forumlar, yönetmen-ekip sohbetleri gerçekleştirilecek.

Festivalin yine online olarak yapılacak kapanışında bu yılın Altın Bamya Ödülleri de açıklanacak.

Mor Kamera Dayanışma Ödülü ise “Eşit hak, alan, ücret, telif lütuf değil, hediye değil; kadınların hakkı” denilerek festivalde yer alan tüm filmlere verilecek.

Tüm film ve etkinlikler www.filmmor.org adresinden kayıt yaptırarak İngilizce-Türkçe altyazılı ve ücretsiz olarak izlenebilecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Salgın günlerinde çevrimiçi fotoğraf sergisi
Sonraki Haber
Mayıs'ta erkekler 21 kadını öldürdü, 18 kadının ölümü de şüpheli