Ana SayfaGüncelBuldan: Kazandığımız hiçbir mevziiyi AKP’ye terk etmeyeceğiz

Buldan: Kazandığımız hiçbir mevziiyi AKP’ye terk etmeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Vekilliklerin düşürülmesi ve tutuklamalara ilişkin Mithat Sancar ile birlikte açıklama düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bu uygulamaların ‘halkın iradesine darbe’ olduğunu ifade etti. Ortak mücadelenin önemine vurgu yapan Buldan, “Biz kazandığımız hiçbir mevziiyi AKP’ye terk etmeyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve ardından tutuklanmalarına ilişkin Genel Merkez’de basın açıklaması yaptı.

Olanları ‘AKP’nin darbesi’ olarak nitelendiren Buldan, “AKP hükümeti seçimle elde edemediğini, kazanamadığını, baskıyla, zorla, darbelerle, muhalefetin elinden almaya çalışan bir zihniyet olmaya çalışıyor” dedi ve ekledi:

“AKP seçim dönemlerinde, yerel ve genel seçimlerde, muhalefetin, özellikle HDP’nin seçime girdiği her yerde büyük bir hezimet ve kayıp yaşamış, zorla ve hileyle iktidarını ayakta tutmaya çalışmıştır. Özellikle son dönemlerde iktidarın kazandığı hiçbir seçim meşru değildir. Her seçim binlerce hilenin ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Bu yerel ve genel seçimler için geçerlidir.”
Dün yapılan darbe, tıpkı 4 Kasım’la eşdeğerdir, 20 Temmuz OHAL darbesinden hiçbir farkı yoktur, 2 Mart DEP’li vekillere yapılan darbeden hiçbir farkı yoktur. Darbelere karşı çıkanlar, seçimle gelen seçimle gitmeyi esas alanlar, halkların iradesine darbe vurmuştur.
Darbelerle, baskılarla, şiddet politikasıyla AKP istediğini elde edemeyecektir. Bizler Türkiye’de siyaset yapan demokrasi güçleri olarak, Türkiye’nin demokratikleşmesi, barışı, özgürlükler için mücadele eden partinin eş genel başkanları olarak, biz kazandığımız hiçbir mevziiyi AKP’ye terk etmeyeceğiz. TBMM’de tek bir kişi bile kalsak, bu mücadele devam edecek.”

Demokrasi güçlerinin ortak mücadelesinin önemine işaret eden Buldan, “Birlikte mücadele ve hareket etmezsek, AKP’nin faşizmi, darbe anlayışı her yere sirayet edecek, herkesi etkisi altına alacak, herkes tecrit altında yaşayacaktır. Tam da demokratik mücadele yol ve yöntemlerini tartışmanın zamanıdır. Yapılanın sadece HDP’ye yapıldığı düşünülmemelidir. Türkiye’nin bütününe, herkese yapılmıştır” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li vekillerin tutuklanması pek çok kentte protesto edildi: 'Berxwedan jiyan e'
Sonraki Haber
Türkiye'den de izlenebilecek ay tutulması: Çilek Ayı