Ana SayfaGüncel“Büyük Savunma Mitingi” 3 Temmuz’da Ankara’da

“Büyük Savunma Mitingi” 3 Temmuz’da Ankara’da

HABER MERKEZİ – ‘Çoklu baro’ teklifine karşı yapılacak eylemleri konuşmak üzere bir araya gelen Baro başkanları, 3 Temmuz’da Ankara’da “Büyük Savunma Mitingi” düzenlenmesi kararı aldı.

AKP’nin beş binden fazla üyeye sahip Ankara, İstanbul ve İzmir’de birden çok baro kurulmasının yolunu açan yasa teklifini Meclis’e sunarken, ‘çoklu baro’ düzenlemesine karşı avukatların eylem ve tepkileri sürüyor.

Teklife karşı yapılacak eylemleri konuşmak üzere toplanan Baro başkanları ise 3 Temmuz Cuma günü Ankara’da “Büyük Savunma Mitingi” düzenlenmesi kararı aldı.

Miting kararının duyurulduğu basın toplantısında konuşan Amasya Baro Başkanı Ahmet Melik Derindere, yasa teklifinin “hukuksal anlamda bilgi sahibi olmayan kişilerce hazırlandığını” söyledi.

‘Çoklu baro’ sisteminin baroları siyaseten böleceğini, ayrıştıracağını ifade eden Derindere, şöyle konuştu:

“Baroların siyasallaşması ya da daha doğru bir deyişle kutuplaşmasının asıl şimdi önü açılmaktadır. Çoklu baro sınırı olarak 5 bin sayısının neye göre belirlendiği ve hangi ölçütlere göre 2 bin avukata ayrı baro kurma hakkı verildiği ise hiçbir biçimde ortaya konulmamaktadır.
“80 baro ve TBB’nin iki ayrı açıklamasına ve baro başkanlarının çoklu baroya karşı Ankara’ya yürümüş olduğunun bilinmesine, hatta baro başkanları tarafından Meclis’te bu durumun açıkça bildirilmesine rağmen hukukçuların desteğinin alındığı ifade ediliyor. 80 Baro olarak biz çoklu baroyu istemiyoruz, bu düzenleme peki kimin için ve ne maksatla yapılmaktadır.”

Mitinge çağrı

“Büyük Savunma Mitingi”ne çağrı yapan Derindere, şunları ifade etti:

“Biz 19 Mayıs ve 1 Haziran açıklamaları ile 19-22 Haziran Ankara Yürüyüşü’nde çoklu baro uygulamalarına tümden karşı olduklarını açıklayan ve hazırlıkların sona erdirilmesini isteyen baro başkanları olarak siyasi iktidara bu bölme ve parçalama projesinden vazgeçmesi, demokratik kamuoyuna halkın sesinin kısılmasına yol açacak bu projeye karşı çıkarak, barolarına sahip çıkmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.
“Bizler Türkiye’nin Baroları olarak 03 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00’da Barolarımıza kayıtlı tüm meslektaşlarımızı Ankara’da yapılacak Büyük Savunma Mitingi’ne davet ediyoruz.”

https://twitter.com/AvukatHG/status/1277936110698717184


Meclis’e sunuldu: ‘Çoklu baro’ teklifinin detayları

‘Çoklu baro’ teklifine karşı İstanbul Adliyesi önünde ‘Savunma Mitingi’

Samsun Baro Başkanı ‘çoklu baro’ teklifine karşı istifa etti

Kılıçdaroğlu’ndan ‘çoklu baro’ tepkisi: Ülkeyi bölmeye amaçlayan bir teklif




Önceki Haber
İşkenceye maruz bırakılan Rojbin Çetin'in gözaltı süresi uzatıldı
Sonraki Haber
KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş hayatını kaybetti