Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Artış rekor düzeyde, vaka sayısı 9 milyonu aştı

Canlı Blog | Artış rekor düzeyde, vaka sayısı 9 milyonu aştı

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde 470 bin insanın hayatını kaybettiği salgında vaka sayısı 9 milyonu aştı. Resmi rakamlara göre Covid-19 nedeniyle 4 bin 974 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’de vaka sayısı ise 190 bine yaklaştı. Salgına dair gelişmeler sayfamızda.

 


23:35 | Urfa’da üç mezra ile 34 bina karantinaya alındı

Urfa’nın altı ilçesine bağlı mahallelerde 34 bina ile üç mezra karantinaya alındı.

Urfa’nın Viranşehir, Suruç, Eyyubiye, Haliliye, Karaköprü ve Siverek ilçelerine bağlı mahallerde Covdi-19)- test sonucu pozitif çıkan kişilerin olması üzerine söz konusu kişilerin yaşadıkları 34 bina 14 gün süre ile karantinaya alındı.

Yine Eyyubiye ilçesinde Payamlı Mahallesi’ne bağlı Tülharabesi, Haliliye’nin Bakımlı Mahallesi’ne bağlı Beyaztaş ile Bakımlı Mahallesi’ne bağlı Bakımlı mezraları da karantinaya alındı.

Kentte önceki gün 25 bina ile Siverek’in Ayrancı Mahallesi’ne bağlı Çukuryanı mezrası karantinaya alınmıştı.


22:50 | Suudi Arabistan: Bu yıl yurt dışından hacı adayı kabul edilmeyecek

Suudi Arabistan, Covid-19 nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bu yıl yurt dışından hacı adaylarının kabul edilmeyeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Kovid-19 salgınının yayılmaya devam etmesi, kalabalık ortamlar ve uluslararası ulaşımın daha da riskli olması, küresel vaka sayılarının ciddi şekilde artması nedeniyle Hac ve Umre Bakanlığı, bu yıl hac ibadetini ülkede ikamet edenlerle sınırlı tutacaktır.”

Ülkede şu ana kadar Covid-19 nedeniyle bin 267 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı ise 157 bini aşmış durumda.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın bu açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter üzerinden ”2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kura hakları korunacaktır” açıklamasını yaptı.


21:32 | Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu’nun Covid-19 testi pozitif çıktı

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.


20:22 | Sağlık Bakanlığı: 24 kişi daha hayatını kaybetti, bin 212 yeni vaka tespit edildi

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu paylaştı.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte;

  • Bin 212 vaka tespit edildi
  • 24 kişi yaşamını yitirdi
  • Bin 293 kişi hastalığı attı
  • 41 bin 413 test yapıldı

Yine bu verilere göre;

  • Toplam vaka sayısı 188 bin 897
  • Toplam can kaybı sayısı 4 bin 974
  • Toplam iyileşen sayısı 161 bin 533
  • Toplam test sayısı 2 milyon 986 bin 653


20:10 | Ordu’da da maske takma zorunluluğu

Maske takma zorunluluğunun olduğu illere Ordu da eklendi.

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, bu gece 00.00’ten itibaren yurttaşların tamamının ikametleri haricinde kamu binaları, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanmalarına, karar verildiği belirtildi.

Bakanlık talimatıyla 23 Haziran’dan itibaren maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 lira para ceza kesilmesine karar verilmişti.

Şu ana kadar yetkililerden yapılan açıklamalara göre, 50’den fazla ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Bu iller şöyle:

Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antep, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Dersim, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Maraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat,Urfa, Uşak, Yalova, Zonguldak.


19:20 | Hollanda’da 12 Mart’tan bu yana ilk kez can kaybı yaşanmadı

Hollanda’da 12 Mart’tan bu yana ilk kez Covid-19 bağlı can kaybının yaşanmadığı açıklandı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın aktardığına göre bugün sadece iki kişinin Covid-19’a bağlı olarak hastaneye kabul edildiği, 69 kişide de Covid-19 tespit edildiği belirtildi.

Covid-19 nedeniyle ilk kez 6 Mart’ta can kaybı yaşayan Hollanda’da, 12 Mart’tan itibaren ölü sayısı artmaya başladı.

Bugüne kadar toplam 6 bin 90 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 49 bin 658.


18:40 | DSÖ: Covid-19 salgını hala hızlanıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai tarafından düzenlenen çevrimiçi sağlık forumunda konuştu.

Ghebreyesus, Covid-19 salgınının hala hızlandığını ve etkilerinin onlarca yıl hissedileceğini söyledi.

“Salgın hâlâ ivme kazanıyor. Salgının bir sağlık krizinden fazlası olduğunu biliyoruz; bu aynı zamanda bir ekonomik kriz, sosyal kriz ve pek çok ülkede siyasi bir kriz. Etkileri gelecek on yıllar boyunca hissedilecek.”

Ghebreyesus, dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük tehdidin virüs değil ‘küresel dayanışma ve liderlik eksikliği’ olduğunu vurgulayarak, “Bölünmüş bir dünyayla bu salgını yenemeyiz. Salgının siyasallaşması onu şiddetlendirdi. Hepimiz güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz” dedi


16:30 | Dört işçinin testi pozitif çıktı, tekstil fabrikasında üretim durdu

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan dört işçinin, Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine yapılan Corona virüsü testleri pozitif çıktı.

95 işçinin çalıştığı fabrikada üretime ara verilirken, testleri pozitif çıkan işçiler hastanede tedaviye alındı.

Diğer işçilerin evlerinde karantinada olduğu belirtildi.


15:30 | Güney Kore’de salgında ikinci dalga yaşanıyor

Güney Kore’de sağlık yetkilileri Corona virüsü salgınında ikinci dalganın yaşandığını açıkladı.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, son 24 saatte 17 yeni vakanın tespit edildiğini ve bu kişilerin farklı büyük ofis ve depolarda çalıştıklarını belirtti.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Jeong Eun-kyeong, Mayıs ayının başındaki bir hafta sonu tatilinin Seul bölgesindeki salgının ikinci dalgasının başlangıcını oluşturduğunu söyledi.

Dr. Jeong, bu son vakaların ülkede ikinci dalganın yaşandığı sonucuna varmasına yol açtığını ve vakaların devam etmesini beklediğini ifade etti.

Covid-19 salgınıyla mücadelede örnek ülke olarak gösterilen Güney Kore’de, 20 Ocak’ta ilk vaka bildirildiğinden beri 280 kişi hayatını kaybetti.


15:20 | Afrika’da can kaybı sayısı sekiz bini aştı

Afrika kıtasında Corona virüsü vaka sayısı 300 bini aştı.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (Africa CDC) verilerine göre, kıta genelinde vaka sayısı 306 bin 567’ye yükseldi.

Covid-19’u atlatanların sayısı 146 bin 212’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 115’e çıktı.

Vaka sayısının en yüksek olduğu Afrika ülkeleri şöyle: Güney Afrika, Mısır, Nijerya, Cezayir, Fas, Gana, Kamerun ve Sudan.

Can kaybı sayısı Mısır’da 2 bin 193’e, Güney Afrika’da bin 930’a ve Cezayir’de 845’e yükseldi.


13:10 | HDP’li vekil: Şırnak ve ilçelerinde halen PCR cihazı bulunmamakta

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, “normalleşme” adımları sonrası Şırnak genelinde artan Corona virüsü vakalarını Meclis gündemine taşıyarak, kentte halen PCR cihazının bulunmadığını belirtti.

İmir önergesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yanıtlamasını istediği sorulardan bazıları şöyle:

  • Şırnak ve ilçelerinde gerekli hastane dokümanlarının tedarik edilmemesinin sebebi nedir? Testlerin daha hızlı yapılmamasının sebebi nedir? Yaklaşık dört aydır süren pandemi sürecine rağmen gerekli önlemler neden alınmamaktadır?
  • Bakanlığınız Cizre’de yaşanan vaka artışından haberdar mıdır? Son bir ay içerisinde Cizre’de kaç ölüm vakası gerçekleşmiştir? Pozitif vaka sayısı kaçtır? Günlük veriler ilgili kurumlar tarafından neden açıklanmamaktadır?
  • Cizre’de günde toplam kaç test yapılmaktadır? Pozitif çıkan vakaların evlerine gönderildiği doğru mudur?

13:05 | ‘Corona’ tüm zamanların en çok konuşulan başlığı

2019’un Aralık ayında, Çin’in Wuhan kentinde görüldüğünden beri dünyada 9 milyonu aşkın kişiye bulaşan, bugün itibariyle 470 binden fazla insanın ölümüne sebebiyet veren Corona virüsü, tüm zamanların en çok konuşulan başlığı oldu.

Diken’de yer alan habere göre, medya takip kurumu Ajans Press virüsün medya karnesini çıkardı.

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart’tan günümüze kadar tüm medya verileri üzerinden elde edilen bilgilere göre Covid-19, gündemi belirlemeye devam ediyor.

Ajans Press ve PRNet dijital arşivinden yapılan araştırmaya göre, 10 Mart’tan beri virüs hakkında yazılı basında çıkan haber sayısı 700 bine yaklaştı.

“Normalleşme” sürecinin başladığı 1 Haziran’dan sonra yayınlanan haber sayısı ise 75 bin 284.

Söz konusu sürecinin başlamasıyla vakaların binin üzerinde seyretmesinin endişe yarattığı Türkiye’de şu ana kadar 187 bin 685 kişiye virüs bulaştı, can kaybı sayısı ise 4 bin 950.


12:44 | Beyaz Saray savunmada: Trump ‘testleri yavaşlatın’ derken şaka yapıyormuş

ABD Başkanı Donald Trump, Cumartesi günü Tulsa kentinde yaptığı seçim mitinginde, taraftarlarına kampsamlı Corona virüsü testi programının “iki ucu keskin bir kılıç” olduğunu söylemiş ve bu nedenle ABD’nin dünyada en çok vaka görülen ülke olduğunu iddia etmişti.

Trump, “Test yaparsanız, daha çok sayıda insanı, daha çok sayıda vakayı bulursunuz. Ben de ekibime ‘Testleri yavaşlatın’ dedim” diye konuşmuştu.

Ancak Beyaz Saray, Trump’ın sözlerinin bir şaka olduğunu savundu.

Buna karşın Trump ise bugün konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yine çok fazla test yapılınca, çok fazla vaka bulunduğu öne sürdü. Ancak bazı sağlık uzmanları bu görüşe karşı çıkıyor.

Hem vaka hem de can kaybı sayılarında dünyada birinci olan ABD’de şu ana dek 2,3 milyon vaka tespit edildi ve 122 binden fazla kişi hayatını kaybetti.


11:32 | Tarsus Belediye Başkanı, Corona virüsüne yakalandı

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bozdoğan, şunları söyledi:

“Koronavirüs testlerim pozitif çıkmıştır. Bu sürecin ciddiyetini ortaya koyabilmek adına, siz değerli kardeşlerime bu haberi birinci ağızdan vermek, salgın ciddiyetini yeniden, bu kez kendi yaşamım söz konusuyken, paylaşmak, anlatmak istedim.

“Covid-19 süreci henüz bitmedi. Evlerinizden maskesiz çıkmamanızı, kendinizi, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi etkilememenizi, ölümcül sonuçlar doğurabilecek tüm toplu yaşam faaliyetlerinden uzak durmanızı bir kez daha rica ediyorum.

“Hastalığıma ilişkin karantina sürecim, bu hastalığa yakalanan tüm vatandaşlarımız gibi başlamıştır. Karantina sürecim bittiğinde, yine sizlerle paylaşacağım ve yine Tarsus için çalışmaya devam edeceğim.”


11:20 | ÖSYM Başkanı: YKS adaylarına maske ve dezenfektan dağıtılacak

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (2020-YKS) alınacak Covid-19 önlemlerine ilişkin açıklama yaptı.

YKS adaylarına maske ve dezenfektan dağıtılacağını belirten Aygün, “İsteyen aday, maske, siperlik ve dezenfektanı ile sınava gelebilecek” dedi.

ÖSYM Başkanı, “Covid-19 şüpheli, tanılı veya temaslı adayların, durumlarını sınavdan önce ÖSYM’ye iletmeleri gerekiyor” diye belirtti.

Aygün, yaptığı açıklamada “YKS’de Covid-19 durumu olan adaylar tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınacak” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Aygün, YKS adaylarının ailerine, çocuklarını bıraktıktan sonra okul bahçesinde ve girişinde beklememeleri çağrısında bulundu.


11:10 | Rusya’da vaka sayısı 600 bine yaklaştı

Rusya’da son 24 saatte 7 bin 600 kişide daha Corona virüsü tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 592 bin 280’e ulaştı.

Ülkede son bir günde can kaybı sayısı 95 artarak 8 bin 206’ya, hastalığı atlatanların sayısı 4 bin 705 artarak 344 bin 416’ya yükseldi.

Rusya’da salgının merkezi olan başkent Moskova’da ise son 24 saatte vaka sayısı bin 68 artarak 215 bin 14’e, can kaybı sayısı 20 artarak 3 bin 617’ye çıktı.

Ülkede toplam test sayısının 17 milyonu geçtiği belirtildi.


10:20 | ‘Yeni normal’de seyahat: Türkiye’ye girişte uygulanan prosedürler neler?

Covid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan uluslararası seyahat kısıtlamaları kademeli olarak kalkmaya başladı.

DW Türkçe, yurt dışından gelenlerin Türkiye’ye girişlerinde ne tür prosedürlerin uygulanacağını paylaştı.

Türkiye’ye girişte uygulanan kurallar şöyle sıralandı:

  • Havalimanları ve sınır kapılarında, ülkeye giren herkesin test yaptırma zorunluluğu yok. Ancak herkes sağlık kontrolünden geçiyor.
  • Sağlık kontrolü, yolculara sorular yöneltilmesi ve görevliler tarafından vücut ısısının ölçülmesini kapsıyor. Ateşi 37.8 dereceden yüksek olanlara veya Covid-19 semptomlarından herhangi birini taşıdığı saptananlara test yapılıyor.
  • Şimdilik İstanbul ve Antalya havalimanlarında test merkezleri kuruldu. Bu merkezler günde 20 bin test kapasitesine sahip. Havalimanları haricinde Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarında da test merkezleri var. Turizm Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre kısa süre içinde Dalaman, Bodrum ve diğer uluslararası havalimanlarında da test merkezleri kurulacak.
  • Ağız veya burundan sürüntü alınarak yapılan PCR testlerinin sonucu 1-3 saat arasında alınabiliyor. Hızlı testlerin sonucu 15 dakika ile 1,5 saat arasında çıkabiliyor.
  • Test sonucu pozitif çıkarsa Türkiye vatandaşı olanlar devlet hastanesi, başka ülkelerin vatandaşları özel hastaneye yönlendiriliyor. Bu işlemleri Sağlık Bakanlığı Hudut Sağlık Birimi yönetiyor.
  • Türkiye vatandaşı olmayan ve Türkiye’ye turist olarak gelenler için uygulanacak kurallar da belirlendi. Buna göre, test sonucu pozitif çıkan kişi önce hastaneye gidiyor. Yapılan kontrollerde, “Hastanede yatmasına gerek yok, izolasyon yeterli” denirse konaklayacağı otele gidebiliyor. Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Birliği arasında varılan mutabakata göre otellerde Covid-19 tespit edilenler için izole edilmiş bir kat veya ayrı bir blok oluşturulacak ve tedavilerine burada devam edilecek. Otelde kalacağı süre içinde tedavisi bitmezse, taburcu edilene kadar misafir edilecek. Bu süre içindeki konaklama masrafı otel tarafından karşılanacak.
  • Ülkeye giriş ve çıkışlarda seyahat öncesinde özel sağlık sigortası yaptırmak zorunlu.
  • Türkiye, 1 Haziran’dan itibaren ülkeye girişlerde karantina uygulamasını kaldırdı.
  • Türkiye’ye giriş çıkışlarda uyulması gereken kurallar, İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Haziran’da yayımlanan “Türk ve Yabancı Ülke Vatandaşlarının Sınır Kapılarımızdan Giriş Çıkışları” genelgesiyle düzenlendi. Buna göre Türkiye-İran arasındaki kara sınır kapısı hariç tüm kapılar açıldı.
  • Genelgeye göre Türkiye’ye giriş çıkışlardaki kontroller sırasında semptom görülenler ve ihtiyaç duyulan hallerde ücretsiz PCR testi yapılacak. Bu sürece ilişkin ayrıntılar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Haberin tamamı BURADA


09:32 | DSÖ: Son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısı rekor kırdı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Pazar günü dünya genelinde 183 bin yeni Corona virüsü vakasının tespit edildiğini belirterek, bunun günlük bazda rekor bir artış olduğunu açıkladı.

Yeni vakaların çoğunun Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında tespit edildiği duyuruldu.

DSÖ’ye göre vakaların 50 binden fazlası üç ülkede, Brezilya, ABD ve Hindistan’da görüldü.

Artan vaka sayısının, artan test kapasiteleriyle de ilişkilendirildiği belirtiliyor.

Gerçek zamanlı istatistikler sağlayan Worldometer internet sitesinde yer alan verilere göre, dünya genelinde vaka sayısı 9 milyon 51 bin 949’a, can kaybı sayısı da 470 bin 822’ye yükseldi.


08:55 | Dört ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Covid-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla Uşak, Ordu, Urfa ve Konya’nın bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Bu yerleşim yerleri şöyle:

  • Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Cinoğlu köyü
  • Ordu’nun Belen mahallesi
  • Urfa’nın Siverek ilçesinin Ayrancı mahallesindeki Çukuryanı Sokak ile kent genelinde 25 bina
  • Konya’nın Seydişehirilçesine bağlı Kesecik mahallesi

08:20 | Almanya’da virüs bulaştırma katsayısı değeri yükseldi

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da dört günlük virüs bulaştırma katsayısı “R0” değeri ortalamasının 2,88’e yükseldiğini açıkladı.

Enstitünün dün yayımladığı verilere göre, yedi günlük ortalama R0 değeri de 1,55’ten 2,03’e yükseldi.

Açıklamada, R0 değerindeki bu artışın büyük oranda Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki görülen vaka artışlarından kaynaklandığı belirtildi.

Eyaletteki bir mezbahada çalışan bin 300’den fazla işçide Corona virüsü tespit edilmiş ve 7 binden fazla kişi de karantinaya alınmıştı.

Açıklamada, “Bölgesel görülen artışların dışındaki vaka sayılarının yükselip yükselmediği başta olmak üzere, önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerin yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi.

“R0” (R-naught) en basit haliyle bir kişinin virüsü bulaştıracağı kişi sayısını gösteriyor. R0 değeri hesaplanırken vaka sayısı ve can kaybı oranının yanı sıra kuluçka ve bulaşıcılık süresi, bulaşma yolu ve yöntemi gibi etkenler de hesaplamalara dahil ediliyor.

Uzmanlar, salgının kontrol altına alınmasında R0 değerinin 1’in altında tutulması gerektiğini söylüyor.


08:10 | 900 lira para cezası var: Maske takmanın zorunlu olduğu iller hangileri?

Fotoğraf: AP

Türkiye’de Covid-19 salgını önlemleri kapsamında birçok ilde sokağa çıkarken maske takma zorunluğu uygulaması başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın geçen hafta içinde 81 il valiliğine gönderdiği talimatta maske takma kuralını ihlal edenlere 900 lira para cezasının kesilmesi öngörülüyor.

Bakanlık, maske takılması kuralıyla ilgili üç gün boyunca uymayanların uyarılması ve bilgilendirilmesini istemişti.

Bakanlık talimatıyla bu sürenin dolmasıyla birlikte 22 Haziran’dan itibaren maske takma zorunluluğuna uymayanlara ceza kesilmesi bekleniyor.

Şu ana kadar yetkililerden yapılan açıklamalara göre, 50’den fazla ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Bu iller şöyle:

Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antep, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Dersim, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Maraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Urfa, Uşak, Yalova, Zonguldak.


08:00 | Yoğun bakım hasta sayısında artış var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada “Bazı illerimizde, vaka artışına rağmen yoğun bakım hasta sayımız düşük” diye belirtti.

Ancak son dönemde vaka artışlarının yanı sıra yoğun bakım ve entübe hasta sayılarında da artış var.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Covid-19 tedavisi süren 803 kişi yoğun bakımda, solunum desteği verilenlerin sayısı ise 327.

Bir önceki gün yoğun bakım hasta sayısı 781, entübe hasta sayısı da 318’di.




Önceki Haber
Gülistan Doku’nun ablası ifadeye çağrıldı
Sonraki Haber
Senem Tüzmen’in 'Ana Yurdu' erişime açıldı