Ana SayfaDünyaCanlı Blog | Dünyada vaka sayısı 8 milyonu aştı, Türkiye’dekilerde artış var

Canlı Blog | Dünyada vaka sayısı 8 milyonu aştı, Türkiye’dekilerde artış var

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde yaklaşık 450 bin insanın hayatını kaybettiği salgında vaka sayısı 8 milyonu aştı. Resmi rakamlara göre 4 bin 825 kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’de son dönemde günlük vaka sayıları yükselişte. Covid-19 salgınına dair gelişmeler sayfamızda.

 


23:54 | DSÖ: Pekin’deki Covid-19 vakalarının kaynağını araştırıyoruz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yoluyla basın toplantısı düzenledi.

Çin’de son günlerde Covid-19 vakalarında ani artış görülen Pekin’deki duruma değinen Ghebreyesus, “Geçen hafta Çin, 50 gün tek vakanın görülmediği Pekin şehrinde yeni bir vaka dizisi rapor etti. An itibarıyla 100’den fazla yeni vaka teyit edildi” dedi.

Ghebreyesus, salgının kaynağı ve kapsamının araştırıldığını da sözlerine ekledi.

Afrika, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu’da Covid-19 vakalarının arttığına dikkati çeken Ghebreyesus, “salgını kontrol altına almış ülkelerin dahi ikinci bir dalga için uyanık olması gerektiğini” belirtti.

DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise Pekin’deki durumu yakından takip ettiklerini söyledi.

Pekin’de ortaya çıkan yeni vakaların genetik diziliminin Çin hükümeti tarafından yayınlanması çağrısında da bulunan Ryan, böylelikle bu vakaların Avrupa’dan Pekin’e sıçramış olabileceğine dair iddiaların doğruluğunun ortaya çıkacağına vurgu yaptı.

Ryan, pek çok ülkede ortaya çıkan Covid-19 ‘yeni vaka kümelerinin’ kendileri için endişe kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Fakat görmek istediğimiz şey buna karşı acil müdahalede bulunulması ve geniş kapsamlı önlemler alınmasıdır” ifadelerini kullandı.


22:44 | 93. Oscar Ödülleri töreninin tarihi belli oldu

Bu yıl 93’üncüsü düzenlenmesi planlanan Oscar Ödülleri”nin Covid-19 salgını nedeniyle 25 Nisan 2021’de yapılacağı açıklandı.


20:48 | Sağlık Bakanlığı: 18 kişi daha hayatını kaybetti, bin 592 yeni tanı konuldu

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu paylaştı.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte;

  • Bin 592 vaka tespit edildi
  • 18 kişi yaşamını yitirdi
  • 947  kişi hastalığı attı
  • 42 bin 032 test yapıldı

Yine bu verilere göre;

  • Toplam vaka sayısı 179 bin 831
  • Toplam can kaybı sayısı 4 bin 825
  • Toplam iyileşen sayısı 152 bin 364
  • Toplam test sayısı 2 milyon 674 bin 203


19:00 | MSB: Bedelli askerlik yapacaklar Covid-19 testinden sonra kışlaya alınacak

Milli Savunma Bakanlığı, Haziran ayında bedelli askerlik yapacak olanların yapılacak Covid-19 testinin negatif çıkmasıyla kışlaya sevk edileceğini duyurdu.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Haziran 2020’de silah altına alınacak bedelli yükümlüler de yapılacak PCR testinin negatif çıkmasını müteakip askere sevk edilecektir. Covid-19 tedbirlerine riayet edilerek icra edilecek bir aylık eğitimlerinin sonunda yemin ederek terhis edileceklerdir” denildi.


17:50 | Dersim genelinde maske zorunluluğu

Dersim’de Covid-19 tedbirleri nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

İl Pandemi Kurulu’nca kent genelinde salgınını kontrol altına almak ve salgını önlemek amacıyla sokağa maskesiz çıkmak yasaklandığı duyuruldu.

“Tunceli merkez ve Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık, Pertek, Pülümür ilçelerinde zorunlu hallerde evlerinden dışarıya çıkacak vatandaşlarımızın, kendilerinin ve diğer vatandaşlarımızın sağlığı için maske kullanmalarının zorunlu olmasına 30 Haziran 2020 tarihine kadar karar verilmiştir.”


15:58 | Eurovision, Mayıs 2021’de Rotterdam’da yapılacak

65’inci Eurovision Şarkı Yarışması, önümüzdeki yıl yine Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapılacak.

Düzenleme komitesinden yapılan açıklamaya göre yarışmanın ilk yarı finali 18 Mayıs, ikinci yarı finali de 20 Mayıs 2021’de yapıpacak.

Şarkı yarışmasının finali ise 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü Ahoy Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan 65. Eurovision Şarkı Yarışması, Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilmişti.


15:19 | Adana’da vaka sayısında artış

Adana Valiliği, kentte Corona virüsü vaka sayısının arttığını, yükselişin devam etmesi halinde ek tedbirler alınacağını duyurdu.

“Normalleşme” süreciyle birlikte yurttaşların rehavete kapıldığı belirtilen açıklamada, “pozitif vaka sayısında önemli oranda artış meydana gelmiştir” denildi.

“Valiliğimiz koordinesinde görevli denetim ekiplerimizce gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlarımızın; pazar yerlerinde, AVM’lerde, marketlerde, halka açık olan kalabalık alanlarda tedbirli olmadıkları görülmüş ve vatandaşlarımıza maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve el hijyenine dikkat etmeleri konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır.

“Yapılan tüm uyarılara rağmen bu durumun sürmesi ve vaka sayılarındaki artışın devam etmesi halinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve ilimiz genelindeki vaka sayısındaki artışı kontrol altına almak amacıyla Valiliğimizce ek tedbirler alınması kaçınılmaz olacaktır.”


14:58 | İETT gece seferleri yeniden başlıyor

İETT, Covid-19 salgını nedeniyle 17 Nisan’da ara verdiği gece otobüs seferlerini yeniden başlatıyor.

Yeniden hizmet vermeye başlayacak dokuz İETT hattındaki seferler, sabaha kadar devam edecek.

Metrobüsle de entegre çalışacak gece seferleri, bu gece itibariyle başlıyor.

İETT’nin, 15F Beykoz-Kadıköy, E-10 Sabiha Gökçen H.-Kurtköy-Kadıköy, 19S Yenidoğan-Sarıgazi-Kadıköy, 17 Pendik-Kadıköy, 130A Deniz Harp Okulu-Kadıköy, 11ÜS Sultanbeyli-Üsküdar, 25G Sarıyer-Hacıosman-Mecidiyeköy-Taksim-Yenikapı, 40 Rumeli Feneri-Garipçe-Taksim, E-3 Sabiha Gökçen-4. Levent Metro seferleri, haftanın 7 günü sabaha kadar hizmet verecek. İlk etapta, E-10 Sabiha Gökçen-Kurtköy-Kadıköy hattında 2 araç, diğer hatlarda ise birer araç görev yapacak.

Metrobüs hatları ise her gün sabah 05.00’e kadar, 10 dakikada bir sefer yapacak şekilde çalışmaya devam edecek.


13:58 | Türkiye ile İran arasındaki uçuşlar 1 Ağustos’ta başlayacak

Türkiye ile İran arasındaki uçuşların 1 Ağustos itibarıyla açılması planlanıyor.

Söz konusu gelişmeyi, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif’le ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu.

26 Şubat’ta, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, iki ülke arasındaki yolcu uçuşlarının durdurulduğunu açıklamıştı.


13:35 | İzmir’de yaklaşık 6 milyon maske ücretsiz dağıtıldı

İzmir’de Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde hizmete konulan maskematikler aracılığıyla yaklaşık 6 milyon ücretsiz maske dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, maskeye erişimi kolaylaştırmak için 17 metro istasyonu ve Karşıyaka, Bostanlı, Konak vapur iskelelerine maskematik yerleştirmişti. Buca’da Şirinyer İZBAN durağının yanındaki parka, Çiğli İZBAN istasyon girişine ve Gaziemir Dokuz Eylül Mahallesi Parkı önüne ise seyyar maskematikler kurulmuştu.


13:10 | Bitlis’te 3 köy ve 7 mahallede toplam 20 daire karantinaya alındı

Bitlis’in Hizan ilçesinde 3 köy ve 7 mahallede toplam 20 dairenin karantinaya alındığı bildirildi.

Hizan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, son zamanlarda görülen vakalardan dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bazı köy ve mahallelerde karantina uygulamasının başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İlçeye bağlı Çatakdeğirmen köyünde 1, Gayda köyü Ağaçlı mezrasında 1, Gayda köyü Durak mezrasında 1, Taşlıpınar Mahallesi’nde 5, Bahçelievler Mahallesi’nde 4, Kültür Mahallesi’nde 3, Yenikent Mahallesi’nde 2, Esentepe Mahallesi’nde 1, Yeşilova Mahallesi’nde 1, Aşağı Karasu Mahallesi’nde 1 daire geçici süreyle karantinaya alındı.”


12:41 | Cezaevine görüntülü konuşma sistemi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Covid-19 nedeniyle durdurulan yargısal süreçlerin ve duruşmaların yarından itibaren başlayacağını açıkladı.

Öte yandan cezaevlerinde günde iki defa sayım yapıldığını ve artık sayımların parmak iziyle yapılacağını belirten Gül, “Cezaevinde olan, uzun süre annesini, babasını göremeyenler var, cezaevinden görüntülü görüşülebilecek bir sistem kuruyoruz” dedi.


12:40 | Rusya’da can kaybı 7 bini aştı

Rusya’da Covid-19 kaynaklı can kaybı sayısının 7 bini aştığı bildirildi.

Ülkede son bir günde can kaybı sayısı 143 artarak 7 bin 91’e ulaştı.

Son 24 saatte 8 bin 246 kişiye daha Covid-19 tanısı konulmasıyla vaka sayısı 537 bin 210’a yükseldi.

Hastalığı atlatanların sayısı ise 4 bin 489 artarak 284 bin 539’a çıktı.


12:30 | Dünya genelinde vaka sayısı 8 milyonu aştı

Dünya genelinde Corona virüsü vaka sayısının 8 milyonu geçtiği bildirildi.

Covid-19 salgınına ilişkin verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, dünyada virüse yakalananların sayısı 8 milyon 7 bin 717’ye ulaştı.

En fazla vakanın görüldüğü ülke olan ABD’de, 2 milyon 162 bin 228 kişiye Covid-19 tanısı konuldu.

ABD’nin ardından en fazla vaka görülen ülkeler sırasıyla Brezilya, Rusya, Hindistan, Britanya, İspanya, İtalya, Peru, Almanya ve İran oldu.

Türkiye’deki vaka sayısı ise 178 bin 239’a ulaştı.


10:20 | Hangi Avrupa ülkeleri sınırlarını yeniden açtı?

Avrupa Komisyonu’nın Pazartesi gününden itibaren Avrupa ülkeleri arasındaki sınırların açılması çağrısı sonrası bazı ülkeler kapılarını açtı.

BBC’nin aktardığına göre, bugünden itibaren sınırlarını tamamen açan ülkeler Belçika, Hırvatistan, İsviçre, Almanya.

Çekya, 26 ülkeden karşılıklı seyahatlere herhangi bir kısıtlama olmadan bugünden itibaren izin veriyor ama Belçika, Portekiz, İsveç ve Britanya’dan ülkeye giriş hala yasak.

Yunanistan da sınırlarını açtı. Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Güney Kore’den de girişlere izin veriyor.

İtalya 3 Haziran’da, Polonya da 13 Haziran’da sınırlarını açmıştı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de 21 Haziran’dan itibaren AB ülkelerinden serbest seyahate izin vereceklerini duyurdu. Ama Portekiz ile sınır 1 Temmuz’a kadar kapalı kalacak.

Avusturya 16 Haziran’da seyahat kısıtlamalarını kaldırıyor. Ama Portekiz, İspanya, İsveç ve Britanya’dan ülkeye seyahat hala yasak.

İsveç ve Lüksemburg sınırlarını bu süreçte hiç kapatmadı.


09:25 | Pekin’de yeni vaka sayıları artıyor

Çin’de hayatın normale döndüğü düşünülürken başkent Pekin’de vaka sayıları son ayın en yüksek seviyelerinde artmaya devam ediyor.

BBC’nin aktardığına göre, Pekin’de Pazar günü 36 yeni Corona virüsü vakası görüldü. Cumartesi de 36 vaka görüldüğü duyurulmuştu.

Pekin’de 20’den fazla mahalleye seyahat kısıtlamaları getirildi.

Çin medyası, pazarda ithal somon balıklarının kesildiği tezgahlarda virüs tespit edildiğini yazdı.


09:20 | Fransa ve Britanya’da sokağa çıkma kısıtlamaları gevşetiliyor

Fransa ve Britanya’da bugünden itibaren sokağa çıkma kısıtlamaları gevşetiliyor.

Fransa’da restoranlar, Britanya’da mağazalar açılırken; Fransa’da diğer Avrupa ülkelerine seyahate de izin veriliyor.


09:10 | “Diyarbakır’da pandemi hastaneleri doldu”

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, kentte Corona virüsüne yakalanan sağlık çalışanlarının sayısının 100’den 150’ye çıktığını ve pandemi hastanelerin dolduğunu söyledi.

Diyarbakır’da ilan edilen 3 pandemi hastanesinde yatakların dolduğunu söyleyen Orak, artışın en büyük sebebinin “normalleşme” sürecindeki rehavet olduğunu belirtti.

  • MA’daki haberin tamamı BURADA

09:05 | Almanya sınırlarını AB üyesi ülke vatandaşlarına açtı

Almanya’da, Avrupa ülkelerine yönelik seyahat uyarılarının kaldırılmasının ardından sınırlar gece yarısından itibaren yeniden açıldı.

Ülke Corona virüsü pandemisi nedeniyle üç ay önce kara sınırlarını kapatmıştı.

Polonya da Cumartesi gecesi Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşları için sınırlarını yeniden açmıştı. Çok sayıda birlik ülkesi de bugünden itibaren sınırlarını açmayı planlıyor.


09:00 | Cizre’de esnaf kepenk kapattı

“Normalleşme” sürecinde vaka sayısının arttığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde esnaf kepenk kapattı.

Esnafın kepenk kapatmasına HDP’den destek geldi. HDP, parti binalarını açmayacak.

HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, “Hükümettin bize layık görmek istediği bu korkunç süreci biz ancak birbirimize destek vererek ve biz önüne geçersek başarırız, Halkların Partisi olarak bizlerde esnaflarımıza destek veriyoruz. Yarından itibaren ilçe örgütü binamızı kapatıyoruz” diyerek evde kalma çağrısı yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bagok Dağı'nda orman yangını
Sonraki Haber
İstanbul dahil beş ilin emniyet müdürü değişti