Ana SayfaGüncelCHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Yıldırım’a tahliye

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Yıldırım’a tahliye

HABER MERKEZİ – Adana’da, Vefa Sosyal Destek Grubu’yla yaşadığı tartışma sonrası tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tahliye edildi.

Adana’da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, Vefa Sosyal Destek Grubu’yla yaşadığı tartışma nedeniyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış, ancak yapılan itiraz sonrası tutuklanmıştı.

Tutuklu bulunduğu 17 günün ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Yıldırım’ın tahliye haberini CHP’li eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter üzerinden duyurdu.

Ne olmuştu?

14 Mayıs’ta Yüreğir Kaymakamlığı önünde, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ile birlikte yemek dağıtımı yapan Vefa Sosyal Destek ekibi ile bu sırada yoldan geçen CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım arasında tartışma çıkmıştı.

Çağrılan polis ekipleri, Eren Yıldırım ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşini gözaltına almıştı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım’ın annesi, babası ve kardeşi serbest bırakılmıştı.

‘Görevli memura mukavemet ve hakaret’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yıldırım ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış, daha sonra itiraz sonucu tutuklama kararı verilmişti.

Olaya ilişkin 15 Mayıs’ta Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yardım dağıtımı sırasında, dört saldırganın çalışmayı engellemeye yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulunduğu belirtilerek, “Olayın ardından güvenlik birimlerimizce yakalanan şüphelilerden birinin CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım olduğu anlaşılmıştır” ifadesine yer verilmişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olay üzerine yaptığı konuşmada “Bu defa Adana’da Vefa Sosyal Destek grubu saldırıya uğradı. Bu saldırı kaymakamlık önünde vatandaşlarımıza yardım dağıtılırken gerçekleşti. Devletin kaymakamına, polisine, Vefa Destek Grubu görevlilerine hem hakaret edip hem fiili saldırıda bulunan güruhun CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve beraberindekiler olduğu anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bin 200'ü aşkın isimden ölüm orucundaki avukatlara çağrı
Sonraki Haber
Kadıköy'de Gençlik Örgütleri'ne polis müdahalesi ve gözaltı