Ana SayfaGüncelCHP’li belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

CHP’li belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Balıkesir’in Erdek İlçe Belediyesi’nin başkanı Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, Balıkesir’in CHP’li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’yı görevinden uzaklaştırdı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Balıkesir Valiliği, Sarı’nın “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamasıyla 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldığını ve bu kararın Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanması üzerine görevden alındığını bildirdi.

Açıklamada, uzaklaştırma kararının Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince alındığı belirtildi.

“Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın ihaleye fesat karıştırma suçu kapsamında 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği ve bu kararın Yargıtay 5. Ceza Dairesinin 20 Mayıs 2020 tarihli kararıyla onandığı anlaşılmıştır. Belediyenin önemli bir taşınmazı ile ilgili iki ayrı ihale süreci konusunda bizzat mahkeme kararıyla tespit yapılması ve bu kararın onanması üzerine adı geçen Belediye Başkanı, Anayasa’nın 127’nci maddesinin 4’üncü fıkrası ile Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştır.”

CHP’li Sarı, 21 Mart 2019 tarihinde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile yargılandığı davadan aldığı 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından da onanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday olan Sarı, yüzde 52 oy ile belediye başkanı seçilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ordu'da Arif Kaşık evli olduğu Çilem'i öldürdü
Sonraki Haber
Sancar: Korku duvarlarına karşı yürüyüşümüz sürecek