Ana SayfaGüncelCHP’li Enis Berberoğlu’na tahliye

CHP’li Enis Berberoğlu’na tahliye

HABER MERKEZİ – Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderilen CHP’li Enis Berberoğlu tahliye edildi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle önce milletvekillikleri düşürülmüş, ardından da tutuklanmışlardı.

Vekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderilen Berberoğlu’nun tahliye edildiği duyuruldu.

CHP’li eski vekil ve gazeteci Barış Yarkadaş, Berberoğlu’nun Covid-19 tedbirleri kapsamında ev iznine gönderildiğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter üzerinden “İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun Corona virüsü tedbirleri kapsamında 31 Temmuz’a kadar tahliye edilmiş olması, haksız hukuksuz süreçlerin artarak devam ettiği, halkın iradesinin gasp edildiği ve gasp edilmeye devam edildiği acı gerçekliğini değiştirmiyor” açıklamasında bulundu.

Açık cezaevlerinin 31 Temmuz’a kadar kapalı olduğu için, Berberoğlu’nun o tarihe kadar ev izninde olacağı belirtiliyor.

Enis Berberoğlu’nun yargı süreci

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, ‘MİT TIR’larının Durdurulması’ görüntülerinin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasına ilişkin davada tutuklanmış ve 25 yıl hapis cezası almıştı. Karar üst mahkemeye taşınmıştı.

İstanbul Bölge Adliye 2. Ceza Dairesi (İstinaf) mahkumiyet kararını bozduğunu açıklamıştı. Kararda, “Sırrın daha önce ifşa edildiğinin kabulü halinde gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama suçunun unsurlarının oluşmayacağı” belirtilmişti. Dosya ise yeniden incelenmek üzere 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Ancak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Milletvekili Berberoğlu hakkında verilen 25 yıllık hapis cezasına ilişkin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin bozma kararını usul ve yasaya aykırı bulduğunu açıklamıştı. Mahkeme, dosyayı iade etmişti.

Yeniden görülen davada Berberoğlu, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürüldü

HDP’li Güven ve Farisoğulları ile CHP’li Berberoğlu tutuklandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Leyla Güven’den mesaj var
Sonraki Haber
21 barodan vekilliklerin düşürülmesine tepki