Ana SayfaGüncelCHP’li Fındıklı ve Menemen belediye başkanları hakkında soruşturma

CHP’li Fındıklı ve Menemen belediye başkanları hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi adlarını değiştirmesi nedeniyle, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında ise “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

CHP’li iki belediye başkanı hakkında soruşturma başlatıldı.

Rize’nin Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturmaya gerekçe olarak Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi adının belediye meclis kararı ile “100. Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirilmesi gösterildi.

Evrensel’in haberine göre Çervatoğlu, soruşturma ile ilgili “demokrasi ayıbı” diyerek şunları söyledi:

“Bizim yönetim anlayışımızla ilgili bir durum. İki tür belediyecilik anlayışı var. Birincisi rantçı belediyecilik, ikincisi halkçı ve toplumcu belediyecilik.
“Biz halkçı ve toplumcu belediyeciliğin yanındayız. Halkımızla birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Halkla birlikte halkın taleplerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ve halkın iradesi üstünde hiçbir iradenin olmadığını düşünüyorum.”

Soruşturmaya tepki

CHP Fındıklı İlçe Örgütü de başlatılan soruşturmayı yaptığı açıklama ile protesto etti

CHP İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu, kendilerinin halkçı ve toplumcu belediyeciliği esas aldıklarını belirterek, rant kaynaklarını kestikleri için bazı çevrelerin saldırılarına maruz kaldıklarını ifade etti ve ekledi:

“Yanlış olan belediye çalışmalarında kişisel çıkarlarınızın karşılanmasını beklemektir. Kumpas, toplumsal değerlerimize, kadınlarımıza dil uzatanları beslemektir. Kumpas, kurumsal kimliğinizle sorunumuz yok diyerek başkanımızı ve bizi ayrıştırmaya çalışmaktır.”

Belediyeye işçi alımında kayırma yapıldığı iddialarına da cevap veren Kadıoğlu, şunları söyledi:

“AKP iktidarı döneminde kalan hiçbir arkadaşımız işten çıkartılmamış ve o dönemin kadrolarından birim sorumluları yapılmıştır. Ayrıca işe aldığımız arkadaşlarımızın hiçbir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaydı istenmemiş ve işe girenlerin birçoğu partimiz üyesi bile değildir. Biz işe girenleri sizler gibi anası, babası ve kendisi olmak üzere AKP üyeliğine zorlamamışızdır.”

Menemen Belediye Başkanı hakkında da soruşturma

CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında da “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

Menemen Cumhuriyet Savcılığı, Aksoy hakkında fezleke hazırladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü raporlarının da yer aldığı dosya savcılığın kanaatinin ardından işlem yapılmak üzere İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na havale edildi.

Aksoy ne söylemişti?

Serdar Aksoy’un Ocak ayında CHP Menemen ilçe başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmanın soruşturma açılmasına neden olduğu belirtildi.

Aksoy, kongrede yaptığı konuşmada şunları söylemişti.

“Bir zat çıkıyor TV canlı yayınlarında soruyor. ‘Siz kimsiniz?‘ diyor. ‘Sen kimsin?’ diyor. Biz kim miyiz? Söyleyeyim; biz Cumhuriyet Halk Partilileriz. Biz vatanseverleriz. Biz düzgün babayız. Biz ‘dostun bir gülü bana yeter‘ diyen Pir Sultan Abdal’ız. Biz Serez’in esnaf çarşısındaki Şeyh Bedrettin’iz. Torlak Kemal’iz. Biz Ege dağlarında Osmanlı zulmüne direnen Yörük Ali’leriz. Biz sürgündeki Nazım Hikmet’iz. Sürgündeki Yılmaz Güney’iz. Biz sürgündeki Ahmet Kaya’yız. Biz Eskişehir sokaklarında sopalarla dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ız. Biz kim miyiz? Biz Sivas’ta, Maraş’ta katledilen canlarız. Biz Başbağlar’da katledilen insanlarız. Biz Uğur Mumcu’yuz, Bahriye Üçok’uz.
“Biz Kim miyiz? Biz Kızıldere’de öldürülen Mahir’iz. Biz kim miyiz? Biz Diyarbakır cezaevinde ser verip sır vermeyen İbrahim’iz. Biz kim miyiz? Biz; 6 Mayıs 1972 de altındaki sehpayı kendisi itekleyip şehit düşen Deniz Gezmiş’iz. Soruyor muhterem canlı yayınlarda ‘siz kimsiniz?’ diye. Biz; Mustafa Kemal’in askerleriyiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP PM üyesi Oğuz gözaltına alındı
Sonraki Haber
Erdoğan'dan müdahale sinyali: Sosyal medyayı ahlaki bir zemine taşımak benim görevim