Ana SayfaGüncelCHP’li Özdemir’e “Çav Bella” paylaşımı için 3 yıl hapis istendi

CHP’li Özdemir’e “Çav Bella” paylaşımı için 3 yıl hapis istendi

HABER MERKEZİ – İzmir’de cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ marşının çalınmasına ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkındaki iddianame tamamlandı. 3 yıla kadar hapsi istenen Özdemir, 17 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

İzmir’de cami hoparlörlerinden “Çav Bella” marşının çalınmasına ilişkin görüntüleri sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

50’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Özdemir’in “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan cezalandırılması istendi.

Özdemir, 17 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Avukatından açıklama

1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ ise iddianameye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, savcılığın Özdemir’e atılı suçu işlediği yönünde somut bir delili olmadığını, müvekkilinin siyasi kimliğine atıf yaparak, olayın siyasallaştırdığını belirtti.

“Banu Özdemir hakkında ışık hızında düzenlenen bu iddianame; muhalifseniz her an haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklanıp cezaevine atılabileceğiniz anlamına gelmekte, topluma bir mesaj verilmekte, korku iklimi yaratılmaya çalışılmaktadır.
“Banu Özdemir hiçbir suç işlememiştir. İddianamede de itiraf edildiği gibi tek suçu Cumhuriyet Halk Partili olmaktır. Türk yargısı yıllardır bir pandemi altındadır. Hukuksuzluk virüsü yargının her kademesine yayılmış artık pik noktasına ulaşmıştır.
“Yargı organları adaleti sağlama işlevini yitirmiş, iktidarın sopasına dönüşmüştür. Kontrollü normalleşme günleri yakındır. Türkiye tekrar demokratik ve laik bir hukuk devleti haline gelecek, en büyük pay sahibi de bağımsız avukatlar olacaktır.”

Ne olmuştu?

İzmir’de, 22 Mayıs günü bazı camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” marşı çalınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Müftülüğü’nden yapılan suç duyurusunun ardından, “Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar” hakkında soruşturma başlatmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” çalınmasına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, eylemi öven kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığını söylemişti.

Soruşturma kapsamında eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, sosyal medya üzerinden söz konusu görüntüleri paylaştığı için gözaltına alınmış, ardından da “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Özdemir, 29 Mayıs’ta mahkemenin kararıyla tahliye edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul ve Atina’da 'Nefes alamıyoruz' diyenler ABD konsolosluklarına yürüdü
Sonraki Haber
20 yıl önce öldürülen 15 yaşındaki Çağla’nın dosyasında zaman aşımı durduruldu