Ana SayfaGüncel‘Cizre’de salgın çok ciddi bir boyuta ulaştı, acilen önlem alınmalı’

‘Cizre’de salgın çok ciddi bir boyuta ulaştı, acilen önlem alınmalı’

HABER MERKEZİ – Şırnak Cizre’de Corona virüsü vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, hastanelerin yetersiz olduğunu belirterek, acilen önlem alınmasını istiyor. Sosyal medyada da “#Cizreyebak” etiketiyle başlatılan kampanyada ilçedeki duruma dikkat çekiliyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 1 Haziran’dan itibaren atılan “normalleşme” adımları sonrası Corona virüsü vakalarında ciddi bir artış yaşandığı ve ilçedeki hastanede yer kalmadığı bildiriliyor.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre hastaneden bir yetkili, “Maalesef hastanemizde yer kalmadı” diyerek hastaların başka şehirlere sevk edildiğini söylüyor.

Konuyla ilgili hastaneden bir yetkili de durumu şu ifadelerle aktarıyor: “Hastanemizde yer kalmadığı haberleri doğrudur. Bütün yataklar doldu. Hastanemizde 217 yatak bulunuyor. Virüs tespit edilen hastalar farklı şehirlere sevk ediliyor. En yakın hastane Şırnak Devlet Hastenesi olduğu için hastaların büyük bir bölümünü buraya gönderiyoruz.”

Bununla birlikte sosyal medya platformu Twiter üzerinden kampanya başlatılmış durumda. “#Cizreyebak” etiketiyle başlatılan kampanyada yetkililerin, Cizre için acil önlem alması çağrısında bulunuluyor.

Boston College Biyoloji bölümünde çalışan, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Emrah Altındiş, “Cizre gibi virüsün çok hızla yayıldığı ilçe ve illerde mutlaka 2 hafta acilen karantina uygulanmalı ve çok yaygın test yapılmalı” diyor.

Daha önce konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’na bir soru önergesi veren HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise yetkililerin sessizliğini eleştiriyor.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de Cizre’de Covid-19 salgınının çok ciddi bir boyuta ulaşmış olduğunu vurgulayarak, “Hastaneler yetersiz, yoğun bakım üniteleri yetersiz Sağlık Bakanlığı acilen gerekli önlemleri almalıdır” diyor.




Önceki Haber
'Demokrasi Yürüyüşü'nün ardından
Sonraki Haber
Gıda enflasyonu: Dünyada düşüyor, Türkiye’de artıyor