Ana SayfaGüncel‘Çoklu baro’ teklifine karşı İstanbul Adliyesi önünde ‘Savunma Mitingi’

‘Çoklu baro’ teklifine karşı İstanbul Adliyesi önünde ‘Savunma Mitingi’

HABER MERKEZİ – AKP tarafından Meclis’e sunulan ve tartışmalara neden olan ‘çoklu baro’ teklifine karşı İstanbul Adliyesi önünde ‘Savunma Mitingi’ düzenlendi. Adana’da ise avukatlar tarafından yapılmak istenen “Savunma Yürüyüşü” engellendi.

AKP’nin beş binden fazla üyeye sahip Ankara, İstanbul ve İzmir’de birden çok baro kurulmasının yolunu açan yasa teklifini Meclis’e sunarken, ‘çoklu baro’ düzenlemesine karşı avukatlar eylemde.

Avukatlar, sabah saatlerinden itibaren “Savunma Mitingi” için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bulunan meydanda toplanmaya başladı.

https://twitter.com/YolTV/status/1277903344430977027

Polis barikatları geri çektirilirken, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları eşliğinde alana geldi.

Durakoğlu, adliye önünde toplanan binlerce avukata seslendi.

Baro Başkanı Durakoğlu, miting sırasında yaptığı konuşmada, “Avukatlar olarak bu teklifin evrensel hukuk normlarına, anayasaya aykırılığını kanıtlayacağız” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AvukatHG/status/1277898042515939330

Miting öncesinde ise sosyal medya hesabından açıklama yapan Durakoğlu, “Bugün yapacağımız toplantının talebi ‘Hukuk Devleti’dir. Katılanların politik kimlikleri öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle, pankart döviz gibi materyaller taşınmamalıdır” demişti.

Adana’da yürümek isteyen avukatlarla polis engeli

İstanbul’daki “Savunma Mitingi” devam ederken, Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve baro üyesi çok sayıda avukat ise kentte “Savunma Yürüyüşü” düzenlemek istedi.

Ellerinde “Savunmaya dokunma” ve “Savunma özgürlüktür” yazılı pankartlarla Adana Adliyesi önüne gelen avukatlara kentteki bazı meslek odaları ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Buradan Atatürk Parkı’na doğru yürüyüşe geçmek isteyen avukatlar, adliye binası çevresini ablukaya alan polislerin engeli ile karşılaştı.

Yürüyüşün anayasal hak olduğunu söyleyen avukatlar, barikatın kaldırılmasını istedi. Ancak barikatın kaldırılmaması üzerine yaşanan arbedede bazı kişiler polislerce darp edildi.

Polisin tutumunu protesto eden avukatlar, sonrasında oturma eylemine geçti. Karşılaştıkları polis engeli ile ‘çoklu baro’ düzenlemesini attıkları “Savunma susmadı, susmayacak” sloganıyla protesto ederek eylemlerini sonlandırdı.


Meclis’e sunuldu: ‘Çoklu baro’ teklifinin detayları

Samsun Baro Başkanı ‘Çoklu baro’ teklifine karşı istifa etti




Önceki Haber
Güleda Cankel cinayeti davası: Sanığın reddi hakim talebi için duruşma ertelendi
Sonraki Haber
Samsun Baro Başkanı ‘çoklu baro’ teklifine karşı istifa etti