Ana SayfaDünyaCorona virüsünün yayılımı soğuk ve nemli havalarla ilişkili olabilir mi?

Corona virüsünün yayılımı soğuk ve nemli havalarla ilişkili olabilir mi?

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgınına ilişkin yayımlanan yeni bir araştırma, Corona virüsünün mevsimsel olarak değişim gösterip göstermeyeceği üzerine dikkat çekici bulgular açıklıyor.

JAMA Network Open adlı tıp dergisinde yayımlanan bir araştırmada, Covid-19 salgınının yayılımının özellikle soğuk ve nemli havalarla ilişkili olabileceği iddiasına yer verildi.

Maryland Üniversitesi Tıp Okulu’na bağlı viroloji enstitüsünden Mohammad Sajadi’nin yer aldığı araştırma ekibi, dünyanın sekizi virüsten oldukça fazla etkilenen, 42’si ise daha düşük düzeyde etkilenen 50 şehrine dair verileri inceledi.

Araştırmada, Covid-19 salgınının özellikle 0-10 derece arasında sıcaklık ortalamalarının olduğu, yani daha çok benzer kış iklimlerine sahip kentlerde daha ağır boyutlarda etkili olduğu tespit edildi. Bu kentlerdeki nem oranlarının ortalama yüzde 47 ile yüzde 79 arasında olduğuna da dikkat çekildi.

Araştırmada edinilen sonuçlara göre, Covid-19’a neden olan yeni tip Corona virüsü soğuk ve nemli havaya sahip bölgelerde daha fazla yayılabiliyor.

Corona virüsünün mevsimsel olarak değişim gösterip göstermeyeceği konusu üzerinde yapılan araştırmanın makalesinde, bir sonraki aşamanın meteorolojik öngörülerin salgının görüldüğü kentlerde yayılmasının engellenip engellenemeyeceği konusu olduğu belirtildi.

Makalede, virüsün görülmesinden sonraki haftalara dair meteorolojik öngörüler sayesinde salgına karşı önlemlerin arttırılmasının etkili olabileceği de vurgulandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
22 aylık direnişin sonucu: Türkan Albayrak işine geri döndü
Sonraki Haber
Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırı