Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan Gezi direnişi mesajı

Demirtaş’tan Gezi direnişi mesajı

HABER MERKEZİ – Selahattin Demirtaş, Gezi Parkı eylemlerinin yedinci yıldönümünde “Gezi Direnişi bitmedi, sürüyor ve sonunda bizler, mutlaka kazanacağız” mesajı gönderdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden üzerinden yedi yıl geçen Gezi direnişine ilişkin bir mesaj gönderdi.

Demirtaş’ın mesajını eşi Başak Demirtaş, Taksim Dayanışması’nın YouTube kanalı üzerinden yapılan yayınında paylaştı.

Mesajında, iktidarın Gezi Parkı eylemlerinde çeşitli kesimlerden insanların birlikte mücadelesinden korktuğunu ifade eden Demirtaş, şunları ifade etti:

“Gezi Direnişi, farklı toplumsal kesimlerin bir arada mücadele ederek başarabildiğinin en net göstergesidir. İşte tam da bu nedenle iktidar, Gezi ruhundan, Gezi enerjisinden çok korkuyor. Korkmakta da haklıdır.
“Evet, direniş belki sürmüyor gibi görünebilir ama asla bitmemiştir. İktidarın korkusu tam da bundandır. Yıl dönümünde, Gezi direnişine katılan, yüreği Gezi’de atan herkesi selamlıyor, yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum. Gezi Direnişi bitmedi, sürüyor ve sonunda bizler, mutlaka kazanacağız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
George Floyd cinayeti: Michael Jordan'dan birlik çağrısı
Sonraki Haber
Tutum belgesini açıklayan HDP'den muhalefete bir araya gelme çağrısı