Ana SayfaGüncelDemokrasi İçin Birlik’ten Canan Kaftancıoğlu’yla dayanışma mesajı

Demokrasi İçin Birlik’ten Canan Kaftancıoğlu’yla dayanışma mesajı

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının istinaf tarafından onanmasına ilişkin açıklama yapan Demokrasi İçin Birlik, Kaftancıoğlu ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Demokrasi İçin Birlik (DİB), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından onanmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

“Ne yapsanız boşuna” başlığı ile yayımlanan açıklamada, “Ne umut etmekten vazgeçeriz, ne mücadeleden. Toplumsal muhalefet ve demokrasi güçleri için umut olan İstanbul yerel seçimlerinin acısını bir türlü unutamayan iktidar, meşruiyetini yitirdikçe hukuk ve demokrasi dışı uygulamalarını artırıyor” denildi.

Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hatırlatıldığı açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Tek adam rejimi toplumu korkutmaya, sindirmeye en ufak demokratik itirazı boğmaya çalışıyor. Ama toplumsal itirazı susturamıyor. HDP’nin adalet yürüyüşünden sonra şimdi de Baro başkanları yürüyor. Ülkenin her yanında hak gasplarına, doğa talanına karşı mücadelelerin ardı arkası kesilmiyor.
“Demokrasi için Birlik olarak CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Baskılar, demokrasi güçlerinin birlikte mücadelesi konusundaki kararlılığımızı artırıyor.
“Ne yapsalar boşuna, ne umudumuzu, ne mücadele azmimizi yok edebilecekler.”

Ne olmuştu?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yedi yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek hakkında dava açılmıştı.

Kaftancıoğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlarından toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaftancıoğlu’nun avukatları kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşımış ancak verilen ceza usul ve esas yönünden “isabetli” bulunmuştu.


Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası onandı




Önceki Haber
Diyarbakır'da bir hemşire 'yaşamına son verdi'
Sonraki Haber
Rakka'da 25 toplu mezardan 5 bin 900 cenaze çıkarıldı