Ana SayfaGüncelDiyarbakır emniyetindeki işkenceye ilişkin komisyon kuruldu

Diyarbakır emniyetindeki işkenceye ilişkin komisyon kuruldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Barosu, gözaltına alınan M.E.C.’ye emniyette işkence edildiğine ilişkin görüntüleri araştırmak için İHD ve TİHV ile birlikte komisyon kurdu.

Diyarbakır Bağlar’da Atakan Arslan isimli polisin öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.E.C.’ye işkence edildiğine dair görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşılmıştı.

Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, emniyetteki işkenceye ilişkin “İşkence Komisyon” kurdu.

Komisyonun çalışanlarını en kısa sürede tamamlayarak, kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 30 Mayıs günü üç kişiye kimlik kontrolü yapmak isteyen polislere ateş açılmıştı.

Saldırıda yaralan 31 yaşındaki polis Atakan Arslan, kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alınmış ancak kurtarılamamıştı.

Polis şüphelilerden ikisini yakalarken, bir diğeri de kendisi teslim olmuştu.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un danışmanı Emre Soylu Twitter hesabından, gözaltına alınan M.E.C.’nin emniyette işkenceye uğradığına ilişkin fotoğrafı paylaşmıştı.

Soylu, M.E.C.’ye ait işkence fotoğrafını, “Hain, emniyetin şefkatli kollarında” notuyla dolaşıma sokmuştu.

Urfa ve Diyarbakır Baroları Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işkence fotoğraflarına tepki göstererek soruşturma başlatılmasını istemişti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ise söz konusu işkenceye ilişkin yaptığı açıklamada, “ince arama” yapıldığı ve “orantılı güç” kullanıldığı iddiasında bulunmuştu.

Polise saldırı sonrası gözaltına alınan M.E.C ve F.A. “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçlamasıyla tutuklanırken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer üç kişi ise adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de isyan devam ediyor, eylemler birçok ülkeye sıçradı
Sonraki Haber
Bitlis'te birçok yerleşim yerinde sokağa çıkma yasağı