Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da ev baskınları: Beş gözaltı

Diyarbakır’da ev baskınları: Beş gözaltı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında, aralarında HDP ve DBP PM üyeleri ile Rosa Kadın Derneği üyesi Suzan İşbilen’in de bulunduğu beş kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da bu sabah saatlerinde polislerce ev baskınları düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında, HDP Parti Meclisi Üyesi Eşref Mamedoğlu, DBP Parti Meclisi Üyesi Ramazan Dengiz, Rosa Kadın Derneği Üyesi Suzan İşbilen, HDP’nin eski yöneticisi Hasan Kale ve DİSK Genel-İş Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Hayri Eroğlu’nun yapılan ev baskınlarında gözaltına alındığı bildirildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Rosa Kadın Derneği Üyesi Gülistan Nazlıer’in ise evinde olmadığı için gözaltına alınamadığı belirtildi.

Gözaltına alınan beş kişi, Diyarbakır Emniyet İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

22 Mayıs’ta da, yine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan eş zamanlı baskınlarla çoğunluğu kadın hakları savunucusu ve siyasetçi 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Ertesi gün 18 kişinin sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce aralarında Rosa Kadın Derneği başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“'Her şey düzeldi' algısı yeni patlamalara neden olabilir”
Sonraki Haber
Leyla Halid’den HDP’ye dayanışma mesajı