Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da gözaltına alınanlardan altısı tutuklandı

Diyarbakır’da gözaltına alınanlardan altısı tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da gözaltına alınan ve aralarında HDP, DBP ve Rosa Kadın Derneği üyelerinin bulunduğu yedi kişiden altısı tutuklandı, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan bir soruşturma kapsamında haklarında tanık beyanları bulunduğu belirtilen ve katıldıkları yürüyüş, oturma eylemi, kayyum protestosu, basın açıklamaları gerekçesiyle sekiz kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP Parti Meclisi Üyesi Eşref Mamedoğlu, DBP Parti Meclisi Üyesi Ramazan Dengiz, Rosa Kadın Derneği üyeleri Gulistan Nazlıer ve Suzan İşbilen, HDP’nin eski yöneticilerinden Hasan Kale ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Hayri Eroğlu ve Bağlar Bağlar Belediyesi eski Eşbaşkanı Eşref Güler emniyet işlemleri ardından Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen yedi kişiden altısı “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Rosa Kadın Derneği Üyesi Suzan İşbilen ise hastalığı nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

22 Mayıs’ta da, yine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan eş zamanlı baskınlarla çoğunluğu kadın hakları savunucusu ve siyasetçi 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Ertesi gün 18 kişinin sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce aralarında Rosa Kadın Derneği başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Benzin ve motorine zam
Sonraki Haber
'İntihar ettiği' iddia edilmişti: Askerin ailesinden suç duyurusu