Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da operasyonlar: ‘Mahalleliler darp edildi, mezarlıklar yıkıldı, hayvanlara ateş açıldı’

Diyarbakır’da operasyonlar: ‘Mahalleliler darp edildi, mezarlıklar yıkıldı, hayvanlara ateş açıldı’

HABER MERKEZİ – Silvan ve Lice ilçelerinde çeşitli tarihlerdeki askeri operasyonlar nedeniyle Diyarbakır’dan hak ihlali haberleri geliyor. Silvan’a bağlı Üçdirek Mahallesi’nde yurttaşların darp edildiği ve köylülere ait hayvanların tarandığı, Lice’ye bağlı Çavundur Mahallesi’nde ise mezarlıkların tahrip edildiği bildirildi.

Diyarbakır’da, Lice, Hazro, Silvan ve Kulp arasındaki bölgede dün başlayan askeri operasyon akşam saatlerinde sona erdi.

Ancak operasyon öncesinde bölgede bir dizi hak ihlali yaşandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberlere göre, operasyondan bir gün önce Silvan’a bağlı Üçdirek Mahallesi’ndeki evlere baskın düzenlendi.

Birçok eve baskın yapan askerler, mahalle sakinlerine ters kelepçe takıp, “Bize teröristlerin yerini göstereceksiniz” dedi ve mahalleliyi kırsal mahallelerde gezdirerek darp etti.

Bu arada operasyon boyunca yurttaşların evlerinden çıkmalarına izin verilmedi.

Öte yandan mahallenin kırsal bölgesinde bulunan büyükbaş hayvanların helikopterler tarafından tarandığını iddia eden köylüler, tarama sonucu bir büyükbaş hayvan öldürüldüğünü, altı büyükbaş hayvanın da ağır yaralandığını söyledi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ise Çavundur Mahallesi’nde bazı mezarlıkların tahrip edildiği bildirildi.

Mahalle mezarlığında bulunan İzzet Tugal, Bahattin Turfan, Aydın Bedran, İnayet Tanrıverdi ile Hiyali Zengin ve oğlu Mustafa Zengin’e ait mezar taşlarının tahrip edildiği belirtildi.

Mezar taşlarının, bölgede operasyona çıkan askerler tarafından tahrip edildiği öne sürüldü.

Mahalle sakinleri, bazı mezar taşlarında 4 Haziran’da bölgede başlatılan operasyona katılan askerlerin postal izlerinin de bulunduğunu söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YÖK'ten tez aşamasındaki lisansüstü öğrencilerine ek süre hakkı
Sonraki Haber
“Kazdağları nöbeti yalnızlaştırılmak isteniyor”